Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki-Vantaalle ei kohta voi kurvata entiseen malliin – "Kentälle on nyt syytä tulla ajoissa"

Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n lähtöselvityksen eteen ei enää pääse kurvaamaan totuttuun tapaan autolla tai taksilla 23. toukokuuta alkaen. Syynä on se, että terminaali 2:n pääovien eteen johtava ramppi puretaan kesän aikana.

Taksit ja yksityisautot jättävät muutoksen jälkeen matkustajat kyydistä yhtä tasoa alemmas, eli saapuvien matkustajien tasolle. Matkustajien jättöä varten avataan uusi saattopiha, josta on rullaporrasyhteys lähtöselvitykseen. Saattopiha valmistuu kokonaisuudessaan kesäkuun alussa.

Terminaalin edessä voi jatkossakin pysähtyä vain hetkeksi ja jättää matkustajat kyydistä, mutta pysäköinti on kielletty.

Saattajat ja erityisesti matkustajien vastaanottajat voivat pysäköidä P3:n pikaparkissa. Pysäköinti maksaa yhden euron 10 minuutilta eli kuusi euroa tunnilta. Hallista voi ajaa ilmaiseksi ulos, jos sisäänajosta on kulunut alle 10 minuuttia.

– Kentälle on nyt syytä tulla ajoissa. Aikaa kannattaa varata riittävästi aikaa terminaaliin ja koneeseen siirtymiseen, muistuttaa Helsinki-Vantaan maaliikenteen johtaja Jukka Isomäki Finaviasta.

Ensimmäinen muutos T2:n edustalla tapahtuu kuitenkin jo 15. huhtikuuta, jolloin saapuvien tasolla oleva taksiasema muuttaa terminaalin pohjakerrokseen. Matkustajat kulkevat terminaalista uudelle taksiasemalle tuloaula 2A:n rullaportailla ja hissillä kerrosta alemmaksi P-kerrokseen.

15. toukokuuta bussien jättö- ja lähtölaiturit sekä invataksien odotusalue siirtyvät nykyiseltä paikaltaan noin sata metriä kohti lentokentän toimistorakennuksia hotelli Scandicin edustalle. Samalla hotelli- ja parkkibussit siirtyvät uudelle bussiasemalle. Nouto- ja jättöpaikat sijaitsevat P5-pysäköintitalon edustalla Lentäjäntiellä.

Bussiasemalle valmistuu toukokuun loppuun mennessä liukuporrasyhteys terminaali 2:n lähtöselvityskerrokseen.

T2:n edustan työmaan laajenemisen vuoksi tehtävät väliaikaisjärjestelyt ovat voimassa pari vuotta, kunnes Helsinki-Vantaan sisäänkäynti uusine tulo- ja lähtöhalleineen on valmis vuonna 2021. Uusi pysäköintitalo valmistuu jo ensi vuonna.

Nyt tapahtuvilla muutoksilla ei ole vaikusta pysäköinti- tai juna-asiakkaisiin eikä terminaali 1:n ajoneuvoliikenteeseen. Huhti- ja toukokuussa tehtävät ajoreitti- ja laiturimuutokset ovat osa terminaali 2:n laajentamishanketta ja liittyvät Finavian miljardin euron investointiohjelmaan Helsinki-Vantaalla.