Teija Immosen oppilaat esiintyvät jälleen Hei, mehän lauletaan! -konsertissa – lavalle nousee lukuisia solisteja eri puolilta maakuntaa

Hanna Saarela toimii konsertissa pianistina.

toimitus

Teija Immosen oppilaiden konserttisarja saa jatkoa: Hei, mehän lauletaan! -konsertti järjestetään jo viidettä kertaa sunnuntaina 5.5. kello 16.

Konsertti etenee 33 laulun kautta 1580-luvulta tälle vuosikymmenelle. Puolet konsertin lauluista on suomalaista alkuperää, mutta mukaan mahtuu lauluja myös Espanjasta, Isosta-Britanniasta, Italiasta, Itävallasta, Venäjältä ja Yhdysvalloista.

Kielivalikoima jää tällä kertaa totuttua suppeammaksi, koska kaikki laulut esitetään joko suomeksi tai englanniksi.

Konsertin suomalaisperäisiä lauluja ovat levyttäneet muun muassa Anna Puu, Anneli Saaristo, Eino Grön, Happoradio, Henry Theel, J. Karjalainen, Jenni Vartiainen, Juha Metsäperä, Kipparikvartetti, Lauri Tähkä, Mariska, Scandinavian Musig Group, Sturm und Drung, Suvi Teräsniska ja Veikko Sato.

Konsertin ulkomaalaisperäisiä lauluja ovat esittäneet muun muassa Adele, Ana Torroja, Angela Lansbury, Anita Kert Ellis, Doris Day, Kelly Gordon, Richard Chamberlain, Richard Jones, Udo Jürgens ja Vittorio Parisi.

Osa näistä lauluista on tullut Suomessa tutuiksi käännösiskelminä, joita ovat levyttäneet esimerkiksi A. Aimo, Anneli Saaristo, Annikki Tähti, Carola, Eila Pellinen, Mauno Kuusisto, Roine Ryynänen ja Seija Simola.

Konsertissa esiintyy 23 solistia Etelä-Karjalan eri puolilta: Imatralta, Lappeenrannasta, Luumäeltä, Rautjärveltä, Ruokolahdelta ja Taipalsaarelta. Nuorimmat esiintyjät ovat 10-vuotiaita ja vanhimmat yli 70-vuotiaita. Osa laulajista on yleisölle tuttuja jo aikaisemmista konserteista, osa puolestaan esiintyy ensimmäistä kertaa Karelia-salin lavalla.

Nuorimpia solisteja ovat aikaisemmissakin konserteissa hurmanneet imatralainen laulaja Iida Männistö sekä lappeenrantalainen pianisti Leevi Lahtinen Kokeneita yläkoululaisia edustavat tällä kertaa lappeenrantalaiset Noora Peltoniemi ja Veeti Tikkanen

Konsertin solistisista naislaulajista imatralaisia ovat Irma Himanen, Mari Tuukkanen, Pia Helveranta ja Teija Immonen

Ruokolahtelaisia naislaulajia edustaa Annaleena Rita ja rautjärveläisiä Hanna Vierikko, Josefina Nissilä, Kati Häyhä ja Kirsi Kataja

Lappeenrantalaisia naislaulajia ovat Aino Niiva, Anni Nikkinen, Jenna Hulkkonen, Laura Grönvall ja Reetta Lipponen Raili Leino tulee solistiksi Taipalsaarelta ja Sirpa-Reeta Muuronen Luumäeltä.

Solististen mieslaulajia ovat imatralainen Juha Lääperi sekä lappeenrantalaiset Martti Valtonen sekä Oiva Makkonen

Imatralainen Paula Mynttinen-Andersson ja ruokolahtelainen Sirkku Hynninen esittävät dueton.

Lauluyhtye Virtauksessa on tällä kertaa laulajia Imatralta, Lappeenrannasta, Lemiltä, Luumäeltä, Rautjärveltä ja Ruokolahdelta.

Myös Tainionkosken koulun kolmansien luokkien oppilaiden ryhmä esiintyy konsertissa. Tuttuun tapaan konsertissa on myös lauluryhmiä, joissa on laulajia laulutaidottomista laulukoulu 4:n laulajiin.

Konsertissa esiintyy myös imatralais-rautjärveläinen nuorten hevibändi Acute, jonka jäseniä ovat Veeti Särkioja, Mikko Immonen, Veeti Miikki, Niilo Näreaho ja Kaapo Kalenius Acute esittää konsertissa myös omaa tämän vuoden tuotantoaan.

Konsertin säestyksestä vastaa konserttia varten muodostettu neljän soittajan bändi: Seppo Äijö (piano, koskettimet ja harmonikka), Teija Immonen (koskettimet ja harmonikka), Hannu Leskinen-Estola (basso) ja Jorma Sahla (rummut). Vierailevia kitaristeja ovat Veeti Miikki ja Mikko Immonen.

Seuraavana Fa-la-don konserttisarjassa on vuorossa Huippuhitit A:sta Ö:hön -konsertti -konsertti Karelia-salissa 13.10.2019 kello 16.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu