Perheliikuntakarnevaalit kutsuvat koko perheen liikkumaan Joutsenoon ja Kimpiseen

Perheliikuntaa Kimpisessä. Oskari Nikkinen

toimitus

Lappeenrannassa vietetään perheliikuntakarnevaaleja lauantaina 27.4.2019. Joutsenon koulukeskuksen tekonurmella toimintaa on kello 10–12 ja Kimpisen urheilukeskuksessa kello 13–15 tenniskenttien viereisellä hiekkakentällä. Maksuton tapahtuma on osa Lappeenrannan varhaiskasvatuksen Vipinää ja kipinää -perheliikuntahanketta.

Varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattori Tuuli Juurikorpi kertoo, että tapahtumassa riittää tekemistä kaikenlaisille liikkujille.

– Luvassa on monipuolisia lajikokeiluja ja pelejä varhaiskasvatusikäisille lapsille perheineen. Lapset osallistuvat tapahtumaan huoltajiensa valvonnassa ja vastuulla.

Paikalliset liikunta- ja urheiluseurat pitävät tapahtumapaikoissa toimintapisteitä, joissa voi kokeilla uusia lajeja seurojen toimintaan tutustuen.

– Toimintapisteisiin tutustutaan yhdessä huoltajien kanssa, joten myös ujoimmat lapset voivat nauttia liikunnan riemusta. Aikaisempaa osaamista lajeista ei tarvita, vaan eri liikuntamuotoja voi kokeilla vapaasti.

Liikuntatapahtuma järjestetään kokonaan ulkona, joten osallistujien kannattaa varautua säänmukaisella vaatetuksella. Oma vesipullo ja tarvittaessa eväät voi myös pakata mukaan. Tapahtumapaikkojen läheisyydessä on ilmaisia parkkipaikkoja autolla saapuville perheille.

– Perheliikuntakarnevaalit ovat hyvä tilaisuus tavata muita lapsiperheitä ja tapahtumasta saattaa löytää vaikka uusia ystäviä tai uuden harrastuksen koko perheelle, Juurikorpi sanoo.

Joutsenossa tapahtumassa mukana ovat Joutsenon Kullervo ry:n yleisurheilu-, jalkapallo- ja suunnistusjaosto, LOMA Cheerleaders, Lappeenrannan Judoseura Kamiza ry sekä Pesä Ysit ry. Kimpisessä perheitä liikuttavat FC Lapa ry, Respeite Capoeira, Lappeenrannan Judoseura Kamiza ry, Pesä Ysit ry, Voisalmen Kunto ry sekä LPQ Lappeenrantapetanque.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu