Napinkulmaan suunniteltua rakennusta vastustava Ritva Pohjola jätti eriävän mielipiteen kaavasta – "massiivinen möhkälerakennus" kaipaa hänen mielestään monia muutoksia

Napinkulman uudet suunnitelmat eivät miellytä kaikkia. Tältä näytti ensimmäinen luonnos, joka tuotiin julkisuuteen. arkisto / Imatran kaupunki

toimitus

Imatran ympäristölautakunnan jäsen Ritva Pohjola (vihr.) jätti lautakunnan kokouksessa eriävän mielipiteen Napinkulman kaavaan.

Pohjola vastustaa Napinkulmaan nyt suunniteltua uutta rakennusta. Hänen mielestään rakennus ei sovi ympäristöön, koska se on liian massiivinen.

– Se syö kaikki rakennukset ympäriltään. Jos esimerkiksi taidenäyttelyssä ripustetaan teoksia, kahta hyvin voimakasta teosta ei ripusteta vierekkään, sillä ne syövät toisiaan: yksi voimakas teos vie huomion.

– Nyt tässä tapauksessa kuitenkin lähellä on arvokas Valtionhotelli, jonka pitäisi näkyä kaupunkimme maamerkkinä ja tunnuksena, eikä tuon suunnitellun massiivisen möhkälerakennuksen.

Pohjolan mukaan rakennus "pomppaa ympäristöstään" ja pimentää korkeudellaan kävelykadun.

– Tyyliltään se poikkeaa täysin muista ympäristön rakennuksista. Siitä pitää tehdä matalampi, tyyliltään yksinkertaisempi ja väreiltään ympäristöön sopiva.

Pohjola ottaa lausunnossaan esimerkiksi Saksan.

– Kun olen käynyt ystävyyskaupungissamme Salzgitterissä, siellä vanha keskusta on säilytetty ulkokuoreltaan yhtenäistyylisen vanhana ja arvokkaan.

Aiheeseen liittyvää

  1. Honkapirtin alueen ja Napinkulman kaavamuutokset tulevat nähtäville – muistutuksia on aikaa jättää kuukauden päivät 4.4.2019 15:39

Kommentoi

Palvelut