Marian aukiota kehitetään entistä viihtyisämmäksi yhdessä – asukkaat voivat osallistua verkkokyselyn kautta työpajoihin

Marian aukio. Jukka Kosonen

toimitus

Lappeenrannan kaupunki haluaa kehittää Marian aukiosta entistä viihtyisämmän ja vetovoimaisemman alueen sekä helpottaa siellä järjestettävien erilaisten tapahtumien syntymistä ja järjestämistä.

Kulttuurikoordinaattori Mikko Vento kertoo, että koko Lappeenranta halutaan mukaan yhteiseen kehitystyöhön.

– Asukkailla ja muillakin asiasta kiinnostuneilla tahoilla on mahdollisuus osallistua yhteiseen kehittämiseen verkkokyselyn kautta sekä Kulttuuritila Nuijamiehessä järjestettäviin työpajoihin.

Verkkokyselyyn voi osallistua 30.4.2019 mennessä. Osallistujat voivat kyselyssä esitellä omia ideoitaan Marian aukiolla järjestettävistä tapahtumista ja tempauksista.

– Kyselyssä voi kuvailla myös, millaisen Marian aukion äärelle olisi miellyttävä pysähtyä viettämään aikaa ystävien ja tuttavien kanssa, Vento sanoo.

Kaupungin tapahtumapalveluiden ja kaupunkisuunnittelun yhteisesti järjestämä työpaja toteutetaan Kulttuuritila Nuijamiehessä tiistaina 7.5. klo 16.30–19.

– Tapahtumassa esitellään yhteisesti verkkokyselyn kautta saadut ideat ja palautteet, jonka jälkeen osallistujat voivat osallistua samassa tilassa järjestettäviin työpajoihin. Työpajoissa kehitetään ja jalostetaan syntyneitä ideoita eteenpäin yhdessä osallistujien ja kaupungin edustajien kanssa.

Työpajatilaisuuteen voi ilmoittautua ennakkoon verkkokyselyn kautta 30.4. mennessä. Osallistumista kysytään ennakkoon kuitenkin vain kahvitarjoiluja varten. Tilaisuuteen on mahdollista saapua myös ilman ennakkoilmoittautumista.

Ideoita jakaneiden ja työpajaan ilmoittautuneiden kesken arvotaan palkintona kolme uimahallilippua ja kolme 15 € arvoista lahjakorttia Kulttuuritila Nuijamieheen.

Vennon mukaan Marian aukiolle on jo suunnitteilla pienimuotoista toimintaa.

– Kaupunki on tekemässä hankintoja erilaisista ulkoaktiviteeteista, joita kaupunkilaisten olisi mahdollista lainata ja jotka olisivat siten kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä ja hyödynnettävissä alueen läheisyydessä.

Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut auttaa kaikkia tapahtumajärjestäjiä neuvomalla ja ohjeistamalla sekä myös muilla konkreettisilla toimenpiteillä.

– Erilaisten Marian aukiolle soveltuvien vuokrattavien penkkien, pöytien ja telttojen hankkiminen on yksi esimerkki toimenpiteistä, joilla kaupungin tapahtumapalvelut pyrkii helpottamaan järjestäjien tehtävää. Yhtenäiset teltat ja rakenteet rakentavat myös viihtyisää kaupunkiympäristöä ja tekevät siitä helposti lähestyttävän, Vento toteaa.

Marian aukio on Lappeenrannan kaupungin keskustassa sijaitseva kaupunkiaukio, jonka ääreltä avautuu näkymä viereiseen puistoon ja läheiseen Lappeen Marian kirkkoon. Aukion reunoilta löytyy liiketiloja ja alueen liikenneväylät avaavat kulkureitin kaupungin muiden keskeisten palveluiden ja nähtävyyksien äärelle. Hyvällä paikalla sijaitseva aukio tarjoaa mahdollisuuksia erilaisille kohtaamisille niin keskellä arkea kuin tapahtumienkin yhteydessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu