Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taloussanomat: Mökkikaupassa vaivaa usein ostokrapula – pettymys voi lähteä liikkeelle huonekaluista

Mökkikaupat viedään yhä useammin käräjille. Yleensä riidoissa kantajana on ostaja, joka toivoo joko hinnanalennusta tai kaupan purkua, Ilta-Sanomien talousmedia Taloussanomat kertoo.

12 vuotta asunto- ja kiinteistökauppariitoja hoitaneen asianajaja ja varatuomari Anna Oksasen mukaan riidoissa on nähtävissä tietynlainen kehityskaari.

– Kaupan jälkeen tehtävät hinnanalennusvaatimukset ovat yleistymään päin. Vielä kymmenen vuotta sitten pienet viat olisi nielty, mutta nyt otetaan käteen kynä ja paperia ja kerätään kaikki mahdollinen. Lahovaurioita etsitään ihan kissojen ja koirien kanssa, Oksanen kuvailee Taloussanomille.

Pettymys voi lähteä liikkeelle pienistäkin asioista. Taloussanomien mukaan ostaja on aluksi saattanut ihastua esimerkiksi mökin tunnelmaan, mutta pettyy, kun sisällä ei enää näytäkään samalta mökin tyhjennyttyä. Sitten alkaa ärsyttää, ja mökistä lähdetään jopa tiedostamatta hakemaan vikoja ja virheitä, jotta ostaja saisi tukea toivomalleen hinnanalennukselle. Tällöin puhutaan ostokrapulasta.

Lehden mukaan ostaja saattaa käyttää asiantuntijatarkistuksia ja avata mökin pintoja omien vikalistojensa tueksi.

Riita voi syntyä myös siitä, jos ostaja pintaremontin perusteella luulee, että hän on ostamassa uutta, vaikka mökin rakenteet voivat olla hyvinkin vanhoja.

Kiinteistökaupan virhettä kuitenkin arvioidaan oikeudessa sen perusteella, missä kunnossa kohteen tulisi olla ikänsä puolesta, Taloussanomien jutussa kerrotaan.

Lue koko juttu Taloussanomien sivuilta.