Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajavartiolaitos epäilee: Kaupassa työskennellyt suomalaismies tulosti perusteettomia kuitteja ja teki niistä tax free -tositteita noin 70 000 euron edestä – miehen venäläiskaverit hyötyivät väärennöksistä

Rajavartiolaitos on tutkinut vuosien 2017 ja 2018 aikana tapahtunutta väärennys- ja veropetosrikosepäilyä.

Kesäkuun lopussa 2018 Vaalimaan rajanylityspaikalla havaittiin kahden venäläisen henkilön hallusta tax-free-palautuslomakkeita, joissa oli vääriä Tullin leimoja.

Esitutkinnan perusteella Rajavartiolaitos epäilee, että kyseessä on rikoskokonaisuus, jossa suomalainen mieshenkilö on pääkaupunkiseudulla olevassa myymälässä työskennellessään tulostanut perusteettomia kassakuitteja ja tehnyt niistä tax-free -tositteita yhteensä noin 70 000 euron edestä.

Mies luovutti kassakuitit ja tositteet venäläisille kavereilleen, jotka ovat Suomen ja Venäjän rajalla tax-free-tositteet esittämällä saaneet yhteensä noin 9 500 euron edestä perusteettomia tax-free-palautuksia.

Väärennystapauksia epäillään olleen vuosien 2017 ja 2018 aikana kaikkiaan 46 kappaletta.

Kaakkois-Suomen rajavartioston rikostorjuntayksikkö on tehnyt esitutkinnassa yhteistyötä tapaukseen liittyvän myymälän, tax-free-palveluntuottajan, Verohallinnon ja Tullin kanssa.

Tapauksen esitutkinta on päättynyt, ja tapaus on siirtynyt syyteharkintaan Salpausselän syyttäjänvirastoon.