Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatra aloittaa uuden yhteistyön Euroopan järvikaupunkien kanssa – muita pohjoismaisia kaupunkeja ei ole mukana

Imatran kaupunki on liittymässä Network for European lakes –verkostoon (nEUlakes). Virallisesti sopimukset allekirjoitetaan Italian Iseossa 11.5.

nEUlakes on vuonna 2013 perustettu vapaaehtoinen verkosto, jonka tavoitteen on edistää eurooppalaisten järvialueiden yhteistyötä kulttuurin, sosiaalisen, taloudellisen ja ympäristöasioiden osa-alueilla.

Verkostoon kuuluu tällä hetkellä 15 eurooppalaista kaupunkia. Niitä ovat Iseon ohella esimerkiksi Sankt Gilgen Itävallassa, Héviz Unkarissa, Bavaria Saksassa ja Carrick-On-Shannon Irlannissa.

Kaikkia paikkakuntia yhdistää se, että ne ovat järvien rannalla olevia pieniä tai keskisuuria kaupunkeja. Imatra sai kutsun Saimaan, kokonsa ja Lappeenrannan lentokenttäyhteyden ansiosta.

Imatra edustaa ketjussa toistaiseksi ainoaa pohjoismaista kaupunkia.

─ Toimivat verkostot myös Eurooppaan luovat edellytyksiä Imatran elinvoiman uudenlaiselle kehittämiselle. Kumppaneiksi valikoituvat tahot, jotka ovat logistisesti luontevien yhteyksien päässä ja joiden kanssa meillä on strategiatavoitteita tukevia yhteistyömahdollisuuksia, apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino sanoo.

Matkailullisesti yhteistyöltä haetaan uusia kohderyhmiä ja testataan paketointimahdollisuuksia.

─ Ensimmäinen yli 50 henkilön ryhmä saapuu Imatralle Iseostakesä-heinäkuun vaihteessa. He tutustuvat lähialueeseen ja käyvät Pietarissa. Ryhmässä on mukana kansainvälisesti arvostettu italialainen jazz-pianisti Enrico Intra, joka osallistuu Imatra Big Band Campin workshopiin ja konsertoi Imatran teatterissa 28.6., Imatran kaupungin yhteysjohtaja Tea Laitimo kertoo.

Tämän tyyppisiä ryhmiä tavoitellaan myös muista verkoston viidestätoista jäsenkaupungeista. Vastaavasti verkoston muut kaupungit toivovat järvialueista kiinnostuneita matkailijoita Suomesta.

Verkosto ei veloita liittymis- eikä osallistumismaksuja.