Mitä Imatrankosken ja Tainionkosken kouluille tapahtuu, kun opetus niissä päättyy? – nähtäville tulleet kaavamuutosehdotukset paljastavat tulevaisuuden suunnitelmat

Kuvituskuva

toimitus

Imatrankosken ja Tainionkosken koulujen tulevaisuutta pohditaan nyt. Molemmissa kouluissa opinnot päättyvät, kun Mansikkalan koulukeskus valmistuu syksyksi 2020.

Koulualueiden asemakaavamuutosehdotuksetovat nähtävillätästä päivästä eli 6.5. alkaen. Sekä Imatrankosken että Tainionkosken aineistot löytyvät netistä.

Suunnitelmissa ehdotetaan Imatrankosken koulun osalta, että koulu puretaan ja paikalle sallitaan kerrostalorakentamista.

Viereiselle päiväkodille ja päiväkodin pysäköinnille ja saattoliikenteelle esitetään asemakaavamuutoksessa omat korttelialueet. Koulukorttelin metsäinen ulkoilualue yhdistetään osaksi alueellista virkistysaluetta. Tennis- ja rullaluistelukentät säilyvät kaavamuutoksessa, ja pallokentälle esitetään oma alueensa.

Kaavamuutoksessa vanha Tainionkosken koulurakennus esitetään suojeltavaksi voimassa olevan yleiskaavan mukaisesti.

─ Sille toivotaan löydettävän jatkokäyttöä, kaupunkisuunnittelupäällikkö Ulla Karjalainen toteaa.

Sen sijaan Tainiotaloa eli entistä yläkoulua ei kaupungin mukaan kannata säilyttää. Rakennus vaatisi täydellisen peruskorjauksen, jonka kustannukset nousisivat uudisrakentamista vastaaviksi.

Myös koulun lisärakennukset sekä vanhan koulun pihapiirin pohjoislaidalla sijaitseva lisärakennus tullaan purkamaan huonokuntoisina.

Purettavan Tainiotalon tilalle esitetään asuinrakentamista.

Alueen pysäköintialueet, puusto ja korttelin sisäiset kulkureitit säilyvät

kaavamuutoksessa nykyisellään.

Asemakaavasuunnitelmia esitellään torstaina 9. päivänä toukokuuta kello 13–18 Imatran kaupungintalon ala-aulassa.

Asemakaavasunnitelmatovat nähtävillä 7.6.2019 asti.

Palautteet kaavaluonnoksista tulee jättää 7.6.2019 kello 15 mennessä (Imatran kaupunki, Kaupunkikehitys ja tekniset palvelut, Kaupunkisuunnittelu, Virastokatu 2, 55100 Imatra) tai sähköpostitse (kirjaamo@imatra.fi).

Palautelomake on saatavilla internetistä ja Imatran kaupungintalolta kaupunkisuunnittelusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu