Missä Lappeenrannassa on meluisaa, missä hiljaista? – vastaa kyselyyn, jonka tuloksia hyödynnetään meluntorjunnan toimintasuunnitelmassa

Maria Sidorenkon posliinikorva on persoonallinen rintakoruvalinta. Terhi Pääskylä-Malmström

toimitus

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi kerää 6.5.–31.5.2019 ajan asukaskyselyn avulla tietoa asuinalueiden ja niiden ympäristön meluisiksi sekä hiljaisiksi koetuista alueista.

Melu, joka määritellään ei-toivotuksi ääneksi, koetaan yhdeksi merkittävimmäksi ympäristön haittatekijäksi. Se voi aiheuttaa muun muassa viihtyisyyden alenemista, oppimisvaikeuksia ja jopa terveyshaittaa.

Hiljaisilla alueilla ihmistoiminnan aiheuttaman melun voimakkuus on alhainen.

Selvityksen tuloksia hyödynnetään Lappeenrannan kaupungin meluntorjunnan toimintasuunnitelmassa, jossa määritellään konkreettisia toimenpiteitä havaittujen ongelmakohteiden melualtistumisen vähentämiseksi.

Vuonna 2015 on laadittu Lappeenrannan seudun ympäristötoimen alueen meluselvitys ja Lappeenrannan meluntorjuntasuunnitelma, joiden pohjalta laaditaan meluntorjunnan toimintasuunnitelma vuonna 2019.

Asukaskysely löytyy netistä Kyselyssä voi merkitä meluisat ja hiljaiset alueet kartalle.

Lisäksi kyselyyn voi vastata Lappeenrannan suurimmissa kirjastoissa paperilomakkeella, maanantaina 6.5.2019 Iso-Kristiinassa kello 12–18.00 ja maanantaina 13.5. Nuijamiehessä Horisontti-asukastyöpajassa kello 16–19.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu