Lappeenrannan kaupunki kutsuu kaupunkilaiset mukaan laatimaan vihreä Horisontti -teemayleiskaavan tavoitteita

toimitus

Lappeenrannan kaupunkisuunnittelu järjestää vihreä Horisontti – teemayleiskaavan tavoitteiden asettamista käsittelevän asukastilaisuuden Kulttuuritila Nuijamiehen aulakahviossa maanantaina 13.5. kello 16–19. Tapahtuma järjestetään avoimin ovin ja sinne voi saapua itselleen sopivana aikana.

Tilaisuudessa suunnitellaan yhdessä asukkaiden ja kaupungin edustajien kanssa sitä, millaisia tavoitteita ympäristöä ja kestävää hyvinvointia käsittelevällä teemayleiskaavalla tulisi Lappeenrannassa olla.

Asukastilaisuudessa mukana oleva yleiskaava-arkkitehti Marjo Saukkonen toivottaa asukkaat tervetulleiksi millaisen idean tai toiveen kanssa tahansa.

– Yleiskaavalla voidaan vaikuttaa moneen hyvinkin arkipäiväiseen asiaan. Esimerkiksi viheralueet, julkinen liikenne ja sähköautojen latausmahdollisuudet ovat sellaisia asioita, jotka voidaan huomioida yleiskaavassa, Saukkonen kuvailee.

Asukkaiden ideoilla ja toiveilla on myös merkitystä tulevaisuudessa osana päätöksentekoa.

– Teemayleiskaava on muodoltaan strateginen maankäytön ohjauksen työkalu, joka tarkentaa ja täydentää voimassaolevia osayleiskaavoja ja ohjaa teemojensa kautta alemman tason suunnittelua, Saukkonen kertoo.

Asukastilaisuus on osa yleiskaavan vuorovaikutteista suunnittelua ja sen tuloksia hyödynnetään yleiskaavaluonnoksen valmistelussa. Kaavan keskeisenä tavoitteena on edistää verkostoitumista ja saada niin kaupunkilaiset, yritykset ja yhdistykset kuin muutkin osalliset sitoutettua yleiskaavatyöhön, suunnittelemaan yhteistä tulevaisuutta.

Tavoitteena on, että kaavaluonnos asetetaan nähtäville vuonna 2020. Kaupunkilaisilla ja muilla osallisilla on mahdollisuus antaa erikseen palautetta kaavasta sen nähtävilläoloaikoina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu