Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyöräilijä: tiedätkö, miten toimia rajalla? – rajanylitysliikenteessä ajoittain runsaasti pyöräilijöitä

Kesää ja tulevaa kesälomakautta kohden rajanylitysliikenne vilkastuu. Samoin kesää kohden rajanylitysliikenteeseen tulevat mukaan pyöräilijät, joita on varsinkin Imatran ja Nuijamaan rajanylitysliikenteessä aika-ajoin varsin runsaasti.

Pyöräilijöitä kehotetaan erityiseen varovaisuuteen liikkuessaan rajanylityspaikkojen alueella, ja etenkin kun he ohittavat ajoneuvojonoja. Autoilijat monesti vaihtavat kaistaa tai jonoa odotellessaan rajatarkastukseen pääsyä, jolloin he eivät välttämättä havaitse ajoneuvon sivulla tulevaa pyöräilijää.

Polkupyöräilijät voivat ohittaa ajoneuvojonot, mutta muuten heidän tulee noudattaa liikennesääntöjä ja liikennevalo-ohjausta, kuten muidenkin tienkäyttäjien. Imatran rajanylityspaikalla pyöräilijöitä kehotetaan käyttämään päärakennuksessa sijaitsevia rajatarkastuspisteitä, mutta Nuijamaalla ja Vaalimaalla pyöräilijät voivat käyttää niin henkilöliikennekeskuksen kuin kaistatarkastusalueiden käytössä olevia rajatarkastuspisteitä.