Etelä-Karjalan retkeilypalvelut uudessa retkeilyportaalissa – maakunta pyrkii parempaan kansainväliseen näkyvyyteen

toimitus

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö on toteuttanut uuden nykyaikaisen Etelä-Karjalan retkeilyportaalin, joka löytyy osoitteesta www.ekarjala-retkeily.fi. Uusi sivusto tulee korvaamaan vanhan, Etelä-Karjalan liiton alaisen retkikohderekisterin.

Uusilla sivuilla retkeilytietoihin voi tutustua suomen lisäksi myös englanniksi ja venäjäksi. Portaalista löytyvät Etelä-Karjalan alueen parhaimmat retkeily-, pyöräily- ja melontareitit sekä retkikohteet kuten virkistysalueet ja yksittäiset laavutkin.

Sivuilta on saatavilla myös Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön tiedot, ajankohtaiset tiedotteet sekä palautelomake. Virkistysaluesäätiö toivoo tätä kautta palautetta ja kehitysideoita myös uusista retkeilysivuista.

Uudistuksen myötä Etelä-Karjalan alueen kansainvälinen näkyvyys lisääntyy. Portaalissa hyödynnetään kansainvälisesti ja nyt Suomessakin laajasti käytettyä OutdoorActive -luontomatkailualustaa, jonka oman sivuston kautta (www.outdooractive.com/en) näkyvät myös Etelä-Karjalan retkeilypalvelut retkeilijöille ympäri maailman. Tästä on hyötyä etenkin Etelä-Karjalan alueen matkailuyrittäjille, joiden näkyminen sivustoilla on tarkoitus mahdollistaa ja toteuttaa Etelä-Karjalan virkistysaluesäätön ja Saimaa Geoparkin yhteistyönä.

Alusta mahdollistaa retkeilytietojen kattavan esittelyn, esim. reiteistä on mahdollista saada näkyviin profiili- ja päällystetiedot koko matkalta. Sivuilta voi myös tulostaa taskuun taiteltavan esitteen karttoineen retkelle mukaan. Sivustolle on tässä vaiheessa tallennettu ensimmäinen erä Etelä-Karjalan alueen retkeilyreittejä ja retkikohteita. Reittejä ja retkikohteita täydennetään ja julkaistavista kohteista käydään keskustelua muun muassa kuntien kanssa. Tulevana kesänä on myös tarkoitus tuottaa uutta, monipuolista kuva- ja videomateriaalia esiteltävistä reiteistä ja kohteista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu