Hekan toimitusjohtaja uuden talon lainehtivista lattioista: "Tässä on syytä katsoa peiliin sekä meidän että Skanskan"

Crista Lassfolk-Feodoroff

Upouuden kerrostalon vedestä lainehtivat lattiat ja ylikierroksilla käyvä ilmanvaihto Helsingin Kruunuvuorenrannassa ylitti uutiskynnyksen tiistaiaamuna.

Asukkaat kertoivat epätoivoisina sekä talon omistavan Helsingin kaupungin Heka Oy:n että talon rakentaneen Skanskan suhtautuvanongelmiin välinpitämättömästi.

Helsingin Uutisille Skanska kommentoi korjaavansa vuotokohdan välittömästi, kuten rakennustakuuseen kuuluu. Ilmanvaihdon osalta Skanska heitti pallon Hekalle.

Heka Kaakon toimitusjohtaja Jasi Kuokkanen vakuuttaa nyt, että kaikki tarvittavat toimenpiteet tullaan tekemään.

– Ymmärrän täysin asukkaiden turhautumisen. Ei tämä ole mennyt nyt oikein, ei ollenkaan niin kuin pitäisi, Kuokkanen sanoo.

Toimitusjohtaja vahvistaa Hekalle tulleen asukkailta useita ilmoituksia, joihin ei olla reagoitu. Kuokkasen mukaan ilmoitukset ovat koskeneet pienempiä vesivuotoja, joita on myös korjattu.

Nyt kyseessä oli vuotokohta, joka löytyi putkikanavan tarkastusluukusta. Mikään puolustus se ei kuitenkaan ole sille, että asukkaiden valituksiin ei reagoitu, kun vettä alkoi lorottaa sisätiloihin jo lähes kaksi viikkoa sitten.

– Vuoto on nyt korjattu. Tässä on syytä katsoa peiliin sekä meidän että Skanskan, Kuokkanen myöntää.

Ilmanvaihdon osalta hän kertoo asiaa selvitettävän samalla, kun talotoimikunnan ja asukkaiden kanssa käydään läpi rakennuksen ongelmia ja korjaustarpeita.

– Meidän pitää parantaa kommunikointiamme asukkaiden kanssa niin, että keskusteluyhteys toimii, Kuokkanen sanoo.

Keskustelua on luvassa myös korvauksista: asukkaat kertovat esimerkiksi kuivailleensa vesivahinkoja omilla tekstiileillään eivätkä vaatimukset vuokranhyvityksistäkään ole poissuljettuja.

– Hyvitykseksi ei riitä nyt se, että vain se pahin ongelma korjataan heti sen jälkeen, kun media on siihen tarttunut, yksi asukkaista kommentoi.

Kommentoi

Palvelut