Miten sinä kuljet? – Lappeenrannan kaupunki selvittää asukkaiden arkipäivän kulkutapatottumuksia

Pyöräilijä Valtakadulla. Lappeenrannan kaupunki

toimitus

Lappeenrannan kaupunki on avannut verkkokyselyn, jossa kartoitetaan asukkaiden arkipäivän kulkutapatottumuksia. Kyselyyn on mahdollista vastata 20.5.–3.6.2019 välisenä aikana osoitteessa https://bit.ly/2VunJZV.

Kulkutapatottumuksia kartoittavan kyselyn tuloksia hyödynnetään kaupungin liikenneyhteyksien kehittämiseen ja suunnitteluinsinööri Mauri Backman toivoo, että mahdollisimman moni asukas vastaisi kyselyyn.

– Tulosten avulla voimme kehittää eri kulkumuotojen mukaisia liikenneturvallisia väyliä vastaamaan kaupunkilaisten tarpeita ja odotuksia mahdollisimman hyvin. Kysely tehdään uudelleen myös tulevina vuosina muun muassa siksi, että voisimme seurata kulkutapatottumusten muutoksia. Lappeenrannan ilmasto-ohjelman tavoitteena on, että omalla autolla liikkuminen vähenisi.

Edellisen kerran kaupunkilaisten kulkutapatottumuksia selvitettiin kyselyllä aikaisempina vuosina. Uuden kyselyn avulla on mahdollista verrata tietoja aikaisemmin kerättyihin tuloksiin ja jatkossa tietoja lappeenrantalaisten kulkutapatottumuksista onkin tarkoitus kerätä toistuvasti.

Backman odottaa mielenkiinnolla kyselyn tuloksia.

– Aikaisemmin tehtyjen kyselyiden tulosten mukaan puolet alle 20 kilometrin matkoista taitettiin Lappeenrannassa joko pyörällä tai kävellen. Kaupungissa on kehitetty sen jälkeen polkupyöräreittejä monipuolisesti ja on mielenkiintoista nähdä miten pyöräilyn suosio näkyy uudessa kyselyssä.

Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan joukkoliikenteen kaupunkilippu, jolla voi 30 päivän aikana tehdä rajattoman määrän matkoja Lappeenrannan kaupungin alueella liikennöivissä paikallisliikenteen busseissa.

Kommentoi

Palvelut