Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittaja avautuu tatuointituskastaan – HS: rahaa palanut jo 3 500 euroa eikä tulosta tule

Tatuointejaan katuva toimittaja kertoo tuskaisen tarinansa Helsingin Sanomissa.

Hänen kylkeensä on tatuoitu suurikokoinen pöllö, jonka poistoyrityksiin kulunut rahaa jo yli 3 500 euroa. Tatuointi pysyy sitkeästi, joten yksityisellä sektorilla tehtävä poistoprosessi on vasta puolivälissä. Valokuvissa tatuointi näyttää laserhoitojen jälkeen vereslihalla olevalta läikältä.

Aikaa poistoyrityksiin on kulunut toimittajan mukaan jo nelisen vuotta.

Hän kirjoittaa kertovansa asiasta, koska kohtalotovereita on paljon.

– Minunkaltaiseni tatuoinnin katujat ovat viime vuosina lisääntyneet valtavasti. Monilla yksityisillä lääkäriasemilla meitä riittää asiakkaiksi kaikille arkipäiville.

Toimittaja oli suunnitellut ottavansa ihoaan koristamaan huomattavasti pienemmän pöllön, mutta kun taiteilija esitteli suunnitelmansa, hän ei kehdannut kieltäytyä.

– En yksinkertaisesti kehdannut pyytää luonnoksen pienentämistä, mutten missään nimessä kehdannut kävellä uloskaan studiosta. Se olisi tuntunut kamalan epäkohteliaalta.

Tatuoinnin poistaminen on tuskallista.

– Käytännössä operaatio tuntuu siltä kuin saisi jatkuvana sarjana pieniä sähköiskuja, kun ihoa samaan aikaan hangattaisiin rikki hiekkapaperilla, toimittaja kertoo.

– Poiston jälkeen kylki on aina täynnä vesikelloja. Erään kerran olin pyörtyä bussimatkalla kotiin.

Tatuointien poistaminen tehdään julkisessa terveydenhuollossa vain poikkeustapauksissa, kuten ihosyöpäpotilaiden kohdalla.