Imatran luonnonsuojeluyhdistys tekee helatorstaina metsäretken – teemana jatkuvapeitteinen metsänhoito

Peippo ruokkii poikastaan. Jatkuvapeitteinen metsänhoito ottaa luontoarvot huomioon avohakkuita paremmin. Juha Jantunen

toimitus

Imatran luonnonsuojeluyhdistys tekee helatorstaina metsäretken, jossa perehdytään Juuso Joonan opastuksella jatkuvapeitteiseen metsänhoitoon.

Metsien hakkuista puhutaan nyt paljon. Pohdintaa aiheuttaa esimerkiksi se, kuinka paljon on kestävä hakkuunmäärä ja miten metsiä pitäisi hakata.

Avohakkuun vaihtoehdoksi on noussut jatkuvapeitteinen metsänkasvatus. Se on metsäluonnolle parempi vaihtoehto, koska metsä pysyy koko ajan peitteisenä.

Hakkuissa metsästä korjataan suurikokoisia tukkipuita, ja nuoremmat puut jäävät jatkamaan kasvua. Hakkuuta kutsutaan yläharvennukseksi.

Jatkuvan kasvatuksen menetelmää pidetään myös metsän omistajalle taloudellisesti parempana vaihtoehtona. Avohakkuilla on kuitenkin edelleen kannattajansa.

Retkellä tutustutaan eri-ikäisiin yläharvennuskohteisiin Joutsenon Aholassa ja Suokumaalla.

Ensin tehdään kävelylenkki Aholassa viisi ja kymmenen vuotta sitten hakattuihin metsiin. Lopuksi mennään Suokumaalle katsomaan tuoretta yläharvennuskohdetta.

Retki on maksuton ja kaikille avoin. Lähtö tapahtuu torstaina 30.5. kello 10 kimppakyydein Imatran uimahallin parkkipaikalta.

Osallistujat voivat myös tulla suoraan Joutsenon Aholaan osoitteeseen Etu-Aholantie 78.

Sään mukainen retkeilyvarustus ja eväät on syytä ottaa mukaan. Suokumaalla pidetään taukoa nuotiopaikalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu