Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt on mörkömunkkeja! Sotilaskoti toteutti varusmiesten toiveet ja tuunasi upeat Leijona-herkut

Marko "Mörkö" Anttilan huima esitys MM-jääkiekon finaalissa villitsee suomalaisia toinen toistaan riemastuttavampiin tempauksiin.

Keski-Suomessa Tikkakosken sotilaskodissa Anttila on saanut jopa oman näköismunkkinsa. Mörkömunkki noudattelee muotoilultaan Muumeista tuttua hahmoa. Päällä on herkullinen maito- ja valkosuklaakuorrutus, ja koko komeuden kruunaa pienoiskokoinen Suomen lippu.

Sotilaskodin leipuri Minttu Multanen kertoo, että toive mörkömunkeistatuli varusmiehiltä.

– Minulla on täällä kaveri intissä ja hänen kauttaan tuli esitys, että mörkömunkkeja olisi hyvä saada. Tästä oli ollut tupakaverien kesken puhetta, Multanen kertoo.

Multanen päätti toteuttaa varusmiesten toiveen. Aikaa siihen meni ammattilaiselta vähän toista tuntia.

– Netistä katsoi mallia, miltä se mörkö näyttää. Munkin välissä on vaniljakreemiä ja päällä oleva kuorrutus on maitosuklaata ja valkosuklaata, Multanen kertoo.

– Nämä mörkömunkit syntyivät aika helposti muiden munkkien ohessa. Me leivomme joka päivä kuitenkin satoja munkkeja, hän huomauttaa.

Multasen mukaan munkit on sen verran helppo tehdä, että leipominen onnistuu kotikokeiltakin.

Luonetjärven sotilaskoti julkaisi kuvia mörkömunkeista Facebook-sivullaan maanantaina. Kuvat keräsivät heti kommentteja.

–Vähän hienoja. Raskiiko noita syödäkään.

–No nyt!!! Propsit!

Suklaamörköjen lisäksisotilaskodintarjottimella oli maanantaina munkkipossun muotoisia siniristimunkkeja.