Esteettömystyöryhmä kokoontui: keskustelussa Pumppuhuoneen esteettömyys ja Hämmäauteensuon tilanne

Kuvituskuva. Päivi Tuovinen

toimitus

Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvoston esteettömyystyöryhmä kokoontui tiistaina 28.5.2019. Kokouksessa käytiin läpi muun muassa yhteistyötä Lappeenrannan kaupungin rakennusvalvonnan kanssa, Rakuunamäen Pumppuhuoneen esteettömyyttä ja aloitetta Hämmäauteensuon esteettömäksi tekemiseksi.

Pyrkimyksenä on aloittaa ja kehittää Lappeenrannan kaupungin rakennusvalvonnan ja vammaisneuvoston esteettömyystyöryhmän välistä yhteistyötä. Suunnitteilla on esitys esteettömän rakentamisen ohjeiden luomisesta Lappeenrannan kaupungille.

Lisäksi muun muassa keskusteluissa esiin tulleista Sammonkadun ja Kirkkokadun kaltevuuksien korjaamisesta päätettiin tehdä aloite Lappeenrannan kaupungille.

Työryhmä oli saanut selvityspyynnön koskien Rakuunamäen Pumppuhuoneen esteettömyyttä. Kysymyksiin vastasi Rakuunamäen Pumppuhuone ry:n puheenjohtaja Juhani Sirkiä

Hämmäauteensuon muuttamisesta esteettömäksi luontokohteeksi esteettömyystyöryhmä teki 29.4.2019 aloitteen Lappeenrannan kaupungille. Kaupungin puolesta etenemisaikataulusta ei ole vielä selkeää kuvaa, sillä eri vastuualueiden vetäjien kesken ei ole vielä ehditty kokoontua.

Työryhmän mukaan hanke on kannatettava, mutta vaatii ensin suunnittelua kustannusarvion saamiseksi. Kustannusarvion jälkeen on kerättävä kasaan rahoitus, johon ei ole kaupunkikehityksen toimialan käyttötaloudessa varauduttu.

Kommentoi

Palvelut