Etelä-Karjalan retkeilypalvelut tuodaan esille uudella tavalla – virkistysaluesäätiön toiminnanjohtaja antaa omat vinkkinsä kesän retkikohteista

Hanna Ollikainen iloitsee uudesta retkeilyportaalista. Tuija Horttanainen

Tuija Horttanainen

Viimeistään kesälomalla monella on aikaa pienille tai vähän suuremmillekin retkille, ja nyt maakunnan retkeilymahdollisuudet ovat esillä yhdellä nettisivulla.

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö on toteuttanut nykyaikaisen Etelä-Karjalan retkeilyportaalin, joka löytyy osoitteesta www.ekarjala-retkeily.fi

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön toiminnanjohtaja Hanna Ollikainen pitää olennaisen tärkeänä, että kattava retkeilyaiheinen sivusto on olemassa.

– On tärkeää, että houkuttelevaa tietoa on riittävästi ja se on helposti löydettävissä. Tällainen sivusto palvelee paitsi oman maakunnan väkeä, myös turisteja.

Uusi sivusto korvaa vanhan retkikohderekisterin. Uusilla sivuilla retkeilytietoihin voi tutustua suomen lisäksi myös englanniksi ja venäjäksi.

Palvelu täydentyy mahdollisesti vielä saksankielisellä versiolla.

Ollikaisen kokemuksen mukaan venäläisturistit ovat yhä enenevissä määrin kiinnostuneita retkeilystä.

– Esimerkiksi Huuhanranta on suosittu paikka ja erilaiset pyöräilyreitit.

Portaalista löytyvät Etelä-Karjalan parhaat retkeily-, pyöräily- ja melontareitit sekä retkikohteet kuten virkistysalueet ja yksittäiset laavutkin.

Sivuilta löytyvät myös virkistysaluesäätiön tiedot, ajankohtaiset tiedotteet sekä palautelomake.

Vuosien mittaan Ollikainen on itse käynyt käytännössä kaikissa maakunnan retkeilykohteissa. Koko perheen retkikohteiksi hän suosittelee esimerkiksi Huuhanrantaa, Päihäniemeä tai Sarviniemeä.

– Rastinniemeen on matkaa, mutta matkallakin on näkemistä, Ollikainen vinkkaa.

Patikointivaihtoehdot löytyvät sivustolta teemareittien kategoriasta.

– Kaupungeissakin on tarjolla mukavia vaihtoehtoja, kuten Imatran Lammassaari tai Lappeenrannan Rantaraitti. Aina ei tarvitse lähteä kauas.

Retkeilykohteista annetaan Ollikaisen mukaan jonkin verran palautetta. Usein tieto on arvokasta paikkojen huoltoon liittyvää asiaa, joka ilman palautetta ei olisi oikeiden ihmisten tiedossa.

Varsinaista ilkivaltaa retkeilykohteissa tapahtuu Ollikaisen mukaan vähän.

Jätteiden käsittelyssä on kuitenkin aina parantamisen varaa.

– Toiveena on, että roskat, tyhjät juomatölkit ja vastaavat tuodaan mieluiten pois, vaikka alueella olisikin roskis. Lisäksi toivomme, että puita poltettaisiin vain tarpeeseen, eikä pidettäisi isoja roihuja. Näin puut riittävät pidempään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu