Kevin Lankiselle upea kunnianosoitus – sai kirjeen suosikkikirjailijalta

Kun kiekkotähti Kevin Lankinen kertoi Helsingin Uutisissa lukevansa amerikkalaiskirjailija Hanya Yanagiharan Pieni elämä -kirjaa, alkoi poikkeuksellinen tapahtumaketju. Lukumieheksi osoittautuneen Lankisen kirjavalinta näkyi nopeasti kirjastoissa ympäri Suomen: Pieni elämä alkoi saada varauksia jonoksi asti.

Pian kirjan kustantajana Suomessa toimiva Tammi kertoi myyneensä teoksen painoksen loppuun, ja että uusi painos romaanista on tilattu.

Kirjastoissa kiiteltiin tervetullutta uutta esikuvaa, joka sai suomalaiset innostumaan lukemisesta.

Kevin Lankinen on kertonut valitsevansa ajanvietteeksi kirjan silloinkin, kun muut ympärillä kerääntyvät pelikonsolien äärelle.

Hän lukee teoksia laidasta laitaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kirjailija Hanya Yanagiharanin teoksen Lankinen luki suomeksi ja valitsi sen mukaansa MM-kisoihin. Hän kuvaili kirjaa "aika paksuksi", mikä herätti hilpeyttä, koska sivuja on yli 900.

Uusin käänne on jokaisen lukutoukan unelma. Kirjailija lähetti Kevin Lankiselle henkilökohtaisen kirjeen, jossa hän onnittelee kiekkoleijonaa ja kiittää miestä kirjansa saamasta näkyvyydestä.

Tässä kirjeen sisältö suomennettuna:

"Rakas Kevin. Paljon onnea suuresta voitostasi, ja kiitos, että esittelit romaanini Pieni elämä uudelle yleisölle: olen syvästi otettu siitä, että luit kirjan ja mainitsit sen. Olet jo inspiroinut fanejasi ja maanmiehiäsi kyvyilläsi jäällä -- nyt teet heistä myös lukijoita! Parhain toivotuksin sinun, Hanya."

Tammi julkaisi kirjeen Facebookissa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut