Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lomalle lennetään entiseen malliin, mutta kolmanneksella on siitä huono omatunto

Ilmastohuoli ei juurikaan vaikuta suomalaisten matkasuunnitelmiin, kertoo vakuutusyhtiö Ifin teettämä kysely.

Kolme neljästä suomalaisesta aikoo tänä vuonna ainakin kertaalleen reissuun, useimmiten Välimerelle, Baltiaan ja muihin Pohjoismaihin.

Kolmannes kyselyyn vastanneista myöntää potevansa huonoa omaatuntoa lentämisestään, ja 60 prosenttia on huolissaan ilmastonmuutoksesta.

Vastuu halutaan siirtää pääasiassa lentoyhtiöille ja matkanjärjestäjille – niille lisätoimia vierittäisi 75 prosenttia suomalaisista.

Matkailutottumukset eivät ole juuri muuttuneet viime vuodesta.

Suomalaiset tekevät tänä vuonna keskimäärin 0,66 ulkomaan ja 1,2 kotimaan lomamatkaa. Viime vuonna luvut olivat käytännössä samat.

Ilmastonmuutoksesta huolestuneimpia ovat uusimaalaiset, naiset, korkeasti koulutetut sekä alle 30-vuotiaat nuoret aikuiset.

Vain kaksi prosenttia vastaajista kertoi jättävänsä lomamatkustamisen kokonaan väliin ilmastohuolen takia.

12 prosenttia kertoi vähentäneensä matkustamista ja yhdeksän prosenttia sanoi matkustavansa lähempänä sijaitseviin kohteisiin.

Noin 13 prosenttia on valinnut vähäpäästöisemmän matkustustavan.

Enemmistö, 65 prosenttia, ei tehnyt lomansa suhteen mitään valintoja ilmaston hyväksi.

Reilu kolmannes vastaajista ei ylipäätään usko yksittäisen ihmisen lentomatkustamisella olevan vaikutusta ilmastonmuutokseen.