Lasten ja nuorten imppaaminen huolestuttaa Imatralla – Ketju-työryhmän havaintojen mukaan on syytä epäillä, että imppaus on "jokseenkin säännöllistä"

Imppauksesta lähti Wilma-viesti myös alakoululaisten vanhemmille. Ehkäisevän päihdetyön koordinaattori Sanna Ahtiainen toivoo, että ilmiö hiipuu kesän aikana. Kuvituskuva. Kilpi Ulla

toimitus

Imatralla nuorten parissa ennaltaehkäisevää työtä tekevä Ketju-työryhmä on julkaissut Facebook-sivullaan vakavan kannanoton.

Päivityksessä kerrotaan, että poliisilla, sosiaali- ja terveysalan viranomaisilla sekä nuorisotyön ammattilaisilla on noussut huoli lasten ja nuorten imppaamisesta eli liuottimien ja ponnekaasujen haistelusta Imatralla.

– Imatralla on löydetty useasta paikasta keskustan alueelta tyhjiä deodorantti-, kuivashampoo- ja hiuslakkapulloja. Näköhavaintojen perusteella on syytä epäillä, että imppausta tapahtuu jokseenkin säännöllisesti ja tästä on tehty havaintoja muun muassa koulujen päättäjäisiltana, julkaisussa kirjoitetaan.

Lieveilmiönä imppaamisessa on Ketjun mukaan hiuslakkapullojen ja vastaavien näpistys kaupasta.

Ketju muistuttaa, että imatralaiset vanhemmat voisivat puhua lapsilleen imppauksen vaarallisuudesta.

Tukea ja apua keskusteluiden tueksi saa terveysviranomaisten lisäksi esimerkiksi Ketjulta Facebookissa yksityisviestillä.

Ketjulaiset käsittelevät kaikkia yhteydenottoja luottamuksella.

Kommentoi

Palvelut