Suursuon turvetuotantoalueen paloa sammutettu yön aikana – sammutustöissä noin 200 henkilöä

toimitus

Etelä-Karjalan Pelastuslaitos piti tiedotustilaisuuden Taipalsaarella Suursuon turvetuotantoalueella maanantaina 10.6. sattuneesta maastopalosta maanantaina kello 22.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tehtävälle maanantaina 10.6.2019 kello 14.09. Ensimmäiset yksiköt olivat paikalla noin 14.25.

Palo oli maanantaiyönä hallinnassa, mutta ei kokonaan sammunut.Sammutustyöt ovat jatkuneet yön ajanja jatkuvat edelleen. Palo on hallinnassa, mutta ei vielä sammunut.Merkittävää leviämisen vaaraa ei enää ole. Palanut alue on noin 100 hehtaaria.

Palon sammuttua jälkivartiointi siirretään omistajalle (VAPO).

Sammutustöihin on osallistunut kokonaisuudessaan pelastusyhtymän verran sammutusyksiköitä. Toiminta organisoitiin laajennetun pelastuskomppanian muodostelmalla. Käytännössä toimintaan osallistui noin 200 henkilöä joista lähes 2/3 on sopimuspalokuntalaisia.

EKP JOKE (pelastuslaitoksen johtokeskus) perustettiin noin kaksi tuntia tilanteen alkamisen jälkeen.

Pelastustoimintaan osallistuivat ja toimintaa tukivat Kymenlaakson pelastuslaitokselta 6 yksikköä eli pelastusjoukkue (17 henkilöä ja 2 mönkijää), Puolustusvoimien helikopteri Utista, kaksi paloautoa Maasotakoululta ja palkattua henkilökuntaa sekä varusmiesosasto Karjalan prikaatista, Rajavartiolaitoksen helikopteri, Lappeenrannan Ilmailuyhdistys (lentovalvontakone) ja Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen RPAS-yksiköt (Lappeenrannan ja Imatran VPK). Muonitusta ja huoltoa järjestivät sopimuspalokuntien naisosastot ja huoltojoukot. Toimintaa tuki myös Itä-Suomen pelastuslaitosten yhteinen tilannekeskus (ISTIKE).

Tilanteesta tiedotettiin ja väestöä varoitettiin runsaasta savusta mediatiedotteilla, Twitterissä, Facebookissa ja järjestämällä tiedotustilaisuus. Tilanteesta informoitiin myös Taipalsaaren kunnan johtoryhmä, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote, sisäministeriön pelastusosasto, Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja Onnettomuustutkintakeskus.

Valvontalentokone nousee ilmaan aamupäivän aikana, ja alueesta pyritään saamaan tuoretta ilmakuvaa. Mikäli merkittävää muutosta nykyiseen tilanteeseen ei tule, pelastuslaitos tiedottaa tilanteesta seuraavan kerran iltapäivällä 11.6.

Päivitetty 11.6. klo 9.14: päivitetty Pelastuslaitoksen viimeisin tieto sammutustöiden tilanteesta.

Päivitetty 11.6. klo 11.26 pävitetty Pelastuslaitoksen kuvalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu