Nyt voit kuvauttaa itsesi maisemakuvakehyksissä – taustalla lappeenrantalaisille rakkaat maisemat

Hanna Muukkonen ikuisti itsensä Rantapuiston kuvakehyksissä. Lappeenrannan kaupunki

toimitus

Lappeenrannan 370-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Lappeenrannan Rantapuistossa sekä linnoituksessa voi kuvata itsensä maisemakuvakehyksissä. Rantapuistossa kuvakehys on asennettu lähelle Kasinon terassia, rannassa kulkevan raitin varteen.

Linnoitukseen maisemakuvakehys asennetaan juhannusviikolla linnoituksen satamanpuoleiselle vallille, Lappeenrannan Tanssiopiston etelänpuoleisten portaiden alapuolelle.

Lappeenrannan kaupungin markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman kertoo, että taideseppä Antti Niemisen suunnittelemat, kestävistä materiaaleista valmistetut kehykset jäävät juhlavuoden jälkeenkin pysyvästi paikoilleen.

– Kehysten sijoituspaikat on valittu niin, että taustalla näkyy lappeenrantalaisille rakkaita maisemia. Rantapuiston kehyksen läpi piirtyy Kaupunginlahti ja linnoitus ja linnoituksen kehyksen läpi kaupungin silhuetti.

Rahman kannustaa niin paikkakuntalaisia kuin matkailijoitakin ikuistamaan itsensä juhlavuottaan viettävän kaupungin maisemissa.

– Näin jokainen voi saada pysyvän muiston itsestään juhlavuoden kasvona. Kehysten ansiosta matkailijat varmasti jakavat entistä enemmän kokemuksiaan ja samalla kuvia Lappeenrannasta sosiaalisessa mediassa. Samalla kaupunkimme tunnettuus lisääntyy maailmalla.

Yleisö on itse valinnut kuvakehyksiin piirtyvät maisemat kaupungin Facebook-sivuilla alkuvuodesta järjestetyssä äänestyksessä. Paljon ääniä sai myös esimerkiksi Rantaraitti, jonne maisemakuvakehys asennetaan mahdollisesti ensi vuonna tai lähivuosina.

Kaupunginpuutarhuri Hannu Tolonen kertoo, että kehykset kuvastavat tyyliltään ja materiaaleiltaan historiallista ympäristöään linnoituksessa ja Rantapuistossa.

– Ne on valmistettu vähitellen vanhahtavan harmaaksi muuttuvasta lehtikuusesta ja ruostunutta metallia muistuttavasta corten-teräksestä. Profiililtaan kehys muistuttaa vanhanaikaista porrastettua taulun kehystä. Linnoitukseen syksymmällä asennettavat luontopolun infotaulut tehdään samasta materiaalista, joten tyyli pysyy yhteneväisenä jatkossakin, Tolonen kuvailee.

Maisemakuvakehyksen raamien sisään mahtuu myös ystäviä, koska kehys on kaksi metriä leveä ja 1,8 metriä korkea. Yhden kehyksen toteuttaminen maksaa noin 1000 euroa. Kustannukset katetaan tapahtumatoiminnan strategisen kehittämisen budjetista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu