Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oletko huomannut tämän kesälomareissulla? – Suomalaiset käyttävät euronsa tyystin toisella tapaa kuin espanjalaiset tai bulgaarit

Oletko koskaan miettinyt etelänmatkalla, miksi eri kansallisuudet käyttävät lomalla rahaa niin eri tavoin? Kun suomalaiset vertailevat hintoja, tilaavat itselleen yhden annoksen ja yrittävät mahdollisesti jakaa laskun, muut tilaavat pöydän täyteen.

Viitteitä suomalaisten pihistä kulutuskäyttäytymisestä saa nyt myös kansainvälisestä kuluttajatutkimuksesta. Sen mukaan suomalaiset käyttävät lomamenoihin ja -hankintoihin vain 28 prosenttia palkastaan. Suomea säästäväisempiä ovat vain Tanska, Brasilia ja Romania. Tanskalaisten palkasta lomamenoihin hupenee 26 prosenttia, brasilialaisilla 13 prosenttia ja romanialaisilla 12 prosenttia.

Avokätisimmin rahaa lomalla käytetään Meksikossa, Bulgariassa, Espanjassa ja Latviassa. Meksikossa palkasta käytetään lomamenoihin jopa 66 prosenttia. Bulgariassa ja Espanjassakin kuukausipalkasta kuluu lomalla yli puolet.

Tutkimuksen mukaan suomalaisten kesälomakulutus on vuosi toisensa jälkeen hyvin maltillista.

– Kotimaan matkailu on tänäkin kesänä suomalaisten tärkein kulutuskohde. Sen lisäksi eniten rahaa käytetään erilaisiin tapahtumiin, kuten kesäjuhliin ja festareihin, kertoo tutkimuksen toteuttaneen Ferratumin Suomen maajohtaja Outi Päivinen

Verkkokyselyyn vastasi yli 22 000 kotitaloutta 17 eri maasta.