Reppu joka selkään – Etelä-Karjalassa jälleen reppukeräys vähävaraisten perheiden lapsille

Kuvituskuva. Päivi Tuovinen

toimitus

HOPE ry ja OP Etelä-Karjala keräävät toista kertaa yhteistyössä heinäkuun ajan koulureppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koulutietä aloittaville lapsille. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla koulurepun tai penaaliin OP Etelä-Karjalan Lappeenrannan tai Imatran konttoriin.

Moni meistä muistaa vieläkin ensimmäisen koulureppunsa. Reppu joka selkään -keräyksen avulla varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saa tämän muiston. HOPE ry:n toiminnan piirissä oleville lapsiperheille kaikki apu on tervetullutta, mutta pian apua kaivataan etenkin jännittävän koulutien alkaessa. Uudet koulureput selässään ekaluokkalaiset pääsevät aloittamaan koulutiensä samalta viivalta.

– Koulun alkaminen ei ole kaikille positiivista jännitystä täynnä. Kiitos jo etukäteen lahjoittajille, että koululaiset saavat avullanne uudet reput sekä penaalit. Aikuiset, pidetään korvat ja silmät auki ja sanotaan ei kaikelle kiusaamiselle, kannustaa ja kiittää HOPE ry toiminnanjohtaja Eveliina Hostila

Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen koulutien aloittajalle. Penaaliin lahjoittaja voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen. Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi ja lahjoitettavien reppujen toivotaan olevan uusia.

– Meille OP Etelä-Karjalassa on tärkeää olla tukemassa paikallisesti lasten ja nuorten hyvinvointia ja se on osa vastuullisuuttamme. Haluamme kiinnittää yhdessä HOPE ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avun tarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme tekoihin, sanoo toimitusjohtaja Petri Krohns OP Etelä-Karjalasta.

Lahjoituksen voi toimittaa heinäkuun ajan OP Etelä-Karjalan Lappeenrannan konttoriin klo 8.00–16.30 tai postitse osoitteella Kirkkokatu 9, 53100 Lappeenranta tai Imatran konttoriin klo 9.00-16.30 tai postitse osoitteeseen Einonkatu 6, 55100 Imatra.

Konttorista löytyvällä lahjoituspisteellä voi myös kirjoittaa avunsaajalle terveisensä reppuun sujautettavalle kortille. Osuuspankki toimittaa reput paikalliselle HOPE ry toimintaryhmälle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuun alussa suoraan repun saajille.

Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu