Koululaisten liikenneturvallisuus paranee Imatralla – muun muassa Havurinteelle tehdään kokonaan uusi pyörätie

Kuvituskuva. kuvituskuva

toimitus

Imatran kaupunki on laatinut liikenneturvallisuussuunnitelmat, joiden tarkoitus on parantaa koululaisten liikenneturvallisuutta.

Suunnitelmien pohjalta tänä kesänä tehdään ensimmäisiä muutostöitä Kosken ja Vuoksenniskan koulukeskusten ympäristössä.

Ensi elokuussa koko laajuudessaan toimintansa aloittava Vuoksenniskan koulukeskus kokoaa lapsia aiempaa laajemmalta alueelta.

Koulun lähiympäristössä on näin tavallista enemmän lapsia liikenteessä.

– Liikenneturvallisuussuunnitelmassa on linjattu kiireellisiä muutostarpeita, jotka tehdään jo tänä kesänä. Jatkossa painopiste on seuraavan kiireellisyysluokan töissä, tilaajainsinööri Ville Pesu sanoo.

Ensimmäiseksi kesällä tehdään muun muassa suojateiden ja kevyen liikenteen turvallisuuteen tähtääviä parannuksia Vuoksenniskantiellä, vanhan Kaukopäänkoulun lähettyvillä, Leppärinteellä ja Metsärinteellä.

Näissä kohteissa parannetaan muun muassa suojateiden maalauksia ja lisätään suojatiemerkkien heijastinvarsia.

– Isompi urakka on Havurinteelle rakennettava, kokonaan uusi pyörätie Bio Vuoksen mäeltä alkaen. Pyörätie ulottuu aina Havurinteen kautta koululle asti, rakennuttaja Henry Tapiola Mitrasta kertoo.

Näiden lisäksi suunnittelua ja selvitystyötä jatketaan seuraavien kohteiden osalta: kevyen liikenteen yhteys Metsärinteen länsireunalle, Leppärinteen ajoradan kavennus, suojatien toteutus Leppärinteen yli ja uuden suojatien tarve Vuoksenniskan ja Peltolankadun liittymään.

Viime syksyä tehtyä suunnitelmaa on täydennetty Kosken koulun osalta kieliluokkalaisten kulkureittitarkastelulla.

Parannuksia tehdään Vuoksenniskan tapaan erityisesti suojateiden näkyvyyteen aina Pistetalojen liikenneympyrästä koululle asti.

Lisäksi nopeuksia lasketaan Vuoksentiellä 30 kilometriin tunnissa välillä Virtakuja–nykyinen saattopysäköintialue. Myös läpiajo kielletään Kanavadulla ja koulun saattoliikenneohjeistuksia selkeytetään.

Tavoitteena on kesän aikana toteuttaa kohteet, jotka sijaitsevat koulukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Loput parannukset tehdään vähitellen.

Kaiken kaikkiaan muutokset tulevat maksamaan Vuoksenniskalla ja Koskella noin 30000 euroa.

Tässä summassa ei ole Havurinteen uutta kevyen liikenteen väylää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu