Opiskelijatiimin sovellus tutustuttaa käyttäjänsä Lappeenrannan alueeseen – Lappeenranta Local App on toteutettu yhteistyössä kaupungin kanssa

Kuvituskuva. Hanna Muukkonen

toimitus

Lappeenranta Local App -sovellus on huhtikuussa avautunut palvelu, jonka tavoitteena on tutustuttaa käyttäjänsä Lappeenrannan kaupunkiin ja sen lähialueisiin. Verkkoselaimessa sekä mobiililaitteessa toimiva matkailusovellus on helsinkiläis-lappeenrantalaisten opiskelijoiden taidonnäyte, jota Lappeenrannan kaupunki on tukenut taloudellisesti.

Lappeenrannan markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman kertoo, että kaupunki haluaa tehdä yhteistyötä opiskelijoiden kanssa sekä edistää palveluiden löydettävyyttä.

– Toivon että monet paikalliset sekä matkailijat löytävät Local App -palvelun ja antavat siitä palautetta kehittäjille.

Yksi sovelluksen luojista, Caius Fritz kuvailee palvelua kaikille kohderyhmille sopivaksi. Sovelluksesta hyötyvät sekä kaupunkiin saapuvat turistit sekä uutta näkökulmaa etsivät, jo kaupungissa asuvat henkilöt.

– Haluamme esimerkiksi parantaa matkailukokemusta antamalla tietoa ja vinkkejä, miten nauttia alueen tarjonnasta. Sovelluksen kautta myös yritykset pääsevät jakamaan tietoa matkailijoille ja paikallisille.

Sovellus sisältää tietopaketin kaupungista, työkalut alueeseen tutustumiseen, poimintoja tapahtumista sekä paikallisten yrittäjien jakamia alennuksia. Sovellus tarjoaa myös alennuskoodeja, joita voi hyödyntää esimerkiksi ravintolassa asioidessa.

Fritz kertoo, että palvelua on vielä tarkoitus kehittää ainakin yritysmaailman näkökulmasta. Ideoita on paljon ja opiskelijatiimi toivookin, että mahdollisimman moni osallistuisi kehitystyöhön.

– Otamme käyttäjien parannusehdotuksia mielellään vastaan. Esimerkiksi sovelluksen interaktiiviseen karttaan voi ehdottaa lisättäväksi paikkoja, joita sieltä vielä puuttuu.

Kehitysehdotuksia voi lähettää osoitteeseen info@localapp.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu