Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyörävarkailla on edelleen yksi suosikki ylitse muiden – muutaman asian muistaen saat todennäköisemmin ajaa pyörälläsi itse

Polkupyörävarkaudet ovat jokakesäinen riesa. Jos pyörä lähtee pitkäkyntisten matkaan myymistarkoituksessa, on kadonnut kulkupeli todennäköisesti Jopo, kertoo LähiTapiola.

– Kyllä, Jopo on edelleen suosituin pyörävarkaiden keskuudessa, vahvistaa asiantuntija Polina Mustakartano LähiTapiolan irtaimistokorvauspalveluista.

– Myyntiin varastetaan näitä hyvin eteenpäin kelpaavia pyöriä, kuten Jopoja ja maastopyöriä, Mustakartano kertoo.

Mikään suojauskeino ei täysin estä varkautta, mutta mitä hankalammaksi pyörän varastamisen tekee, sitä varmemmin varkaan kohteeksi valikoituu joku toinen kulkupeli.

Poliisi ohjeistaa käyttämään sekä polkupyörän kiinteää lukkoa että vahvaa irtolukkoa, jolla polkupyörä lukitaan telineeseen tai pylvääseen.

– Pyörä on syytä lukita aina, vaikka jättäisi sen vain hetkeksi parkkiin, LähiTapiola kertoo.

Lukitsemisen lisäksi polkupyörät kannattaa pitää asuinalueillakin poissa näkyvistä ja laittaa mahdollisuuksien mukaan yöksi autotalliin, varastoon tai muuhun lukittavaan tilaan.

– Lukittuun tilaan vieminen kannattaa tehdä varsinkin, jos lähtee pidemmäksi aikaa pois kotoa.

Myös pyörän tunnistetiedot, kuten merkki, malli, väri, rungon numero ja mahdolliset muut tuntomerkit, kannattaa merkitä muistiin kaiken varalta.

Pyörästä kannattaa myös ottaa kuva arkistoon.