Mansikkalan päiväkoti on kiinni heinäkuun – tulossa on korjauksia, joilla varmistetaan sisäilman laatu

Kuvituskuva. Lotta Åberg / Arkisto

toimitus

Mansikkalan päiväkodissa tehdään heinäkuussa korjauksia, joilla varmistetaan päiväkodin sisäilman laatu.

Sisäilmaa ryhdyttiin tutkimaan kevättalvella, kun epäiltiin muutamien lasten oireilevan sisäilman vuoksi. Ensimmäisissä tutkimuksissa ei oireilulle löytynyt syytä.

Tutkimuksia jatkettiin toukokuussa. Näissä jatkotutkimuksissa löydettiin ulkoseinän eristeistä viitteitä mahdollisista mikrobivaurioista.

– Tutkimusten perusteella nämä löydökset eivät voi olla oireilun syynä, koska löydetyt paikat sijaitsevat höyrysulkumuovin ulkopuolella. Haluamme kuitenkin varmistaa, että ongelmaa ei sisäilmalle tulekaan ensi vuonna, jolloin päiväkoti on vielä toiminnassa vanhoissa tiloissa. Tämän vuoksi päiväkodissa tehdään nyt varmistavia korjauksia, tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen sanoo.

Tulevan kuukauden aikana päiväkodin tiloissa, joissa toimivat ryhmät Nuppulaakso ja Melukylä, ikkunoiden alapuoliset eristeet vaihdetaan ja samalla varmistetaan rakenteiden tiiveys. Työn toteutusta valvoo ulkopuolinen Raklamit Oy.

Toukokuun jatkotutkimuksissa tarkastettiin myös kattoikkunoiden kunto. Niiden osalta ei löytynyt korjaustarvetta.

Jo aiemmin keväällä poistettiin varmuuden vuoksi vanhat muoviset paljeseinät. Alkukevään jälkeen oireilusta ei ole tullut ilmoituksia kaupungille.

Päiväkoti on kiinni heinäkuussa, joten remontista ei ole haittaa ulkopuolisille.

Aiheeseen liittyvää

  1. Imatran koulu- ja päiväkotiverkkouudistusta vetänyt Mari Routti siirtyy uusien haasteiden pariin – aloittaa toisen työnantajan palveluksessa elokuussa 7.6.2019 10:00
  2. Hallitus haluaa eroperheiden lapsille kaksi virallista osoitetta – "Esimerkiksi päiväkotimaksu veloitettaisiin kummastakin kodista" 4.6.2019 19:30

Kommentoi

Palvelut