Keilatalon kulman tilanteesta on syntynyt väärinkäsityksiä Lappeenrannassa – talossa toimiva yrittäjä: Mitään ei ole vielä päätetty

Saimaan Keila -osakeyhtiö on hakenut asemakaavamuutosta Valtakadun ja Anni Swanin kadun kulmaa koskien.

Asiasta uutisoinut Etelä-Saimaa kertoi 19.6., että tavoitteena on purkaa kulmassa olevat rakennukset ja rakentaa tilalle uutta ja suurempaa.

Rakennuksessa toimivan Old Cockin yrittäjä Veli Sinkko rauhoittelee ihmisiä, että mitään ei ole vielä päätetty.

– Tarkoitus ei ole tehdä tästä nyt mitään isoa numeroa, mutta kun asiasta kerran puhutaan, niin vältetään väärinkäsityksiä. Prosessi on vasta alussa, ja koskee koko korttelia.

Sinkko kertoo, että väärinkäsityksiä on jo ehtinyt syntyä.

– Asiakkaat ovat sanoneet, että ”ai tämäkin menee nyt nurin”. Olen vastannut, että ei tuolla aikataululla mene, sillä nämä ovat pitkiä prosesseja, Sinkko sanoo.

Hallitukseen kuuluva Sinkko oli mukana myös yhtiökokouksessa, ja molemmat toimielimet olivat yksimielisiä siitä, että kaavamuutosta lähdetään hakemaan.

– Itse asiasta ei ollut mitään erimielisyyttä, mutta julkisuudessa olleiden tietojen perusteella osalle ihmisistä on nyt syntynyt mielikuva, että tämä rakennus puretaan pikaisella aikataululla. Ja aikataulusta ei tosiaan ole vielä mitään tietoa, Sinkko tarkentaa.

Paikalle on kaavailtu jopa 7-kerroksista uutta taloa. Sinkko suhtautuu uusiin suunnitelmiin positiivisesti.

– Tilanne on sama kuin useissa muissakin vanhoissa kiinteistöissä Lappeenrannassa, vanha saa väistyä uuden tieltä. On totta, että tähän tarvittaisiin paljon remontteja, jos uutta ei rakenneta. Mutta ennen uutta kiinteistöä vanhaa korjataan, mitä tarvitaan ja ylläpidetään rakennusta, eikä anneta sen ränsistyä.

Sinkko on tyytyväinen Old Cockin nykyiseen sijaintiin sekä ravintolakompleksin tiloihin.

– Tässä on ollut hyvä olla. Kun uuden talon aika aikanaan on, olemme ehdottomasti kiinnostunut jatkamaan ravintolatoimintaa täällä. Ei minulla ole syytä vaihtaa minnekään muualle. Yleisesti olen sitä mieltä, että jos homma toimii, asiakkaat löytävät paikalle sijainnista riippumatta.

Sinkko on nähnyt Lappeenrannan keskustan vaiheita monen vuosikymmenen ajan. Viime vuodet Lappeenranta on monien muiden kaupunkien tavoin kipuillut sen kanssa, kuinka pitää keskusta elinvoimaisena ja jopa piristää meininkiä entisestään. Helppoa se ei ole ollut.

– Mielestäni keskustan eläväisyyden parantaminen lähtee jo siitä, että olisi enemmän ihmisiä, joilla on mahdollisuus käyttää esimerkiksi kauppojen ja ravintoloiden palveluita.

– Yleensä väkisin yrittäminen ei toimi, vaan ihmiset tekevät keskustan.

Vaikka ravintolamaailmassa venäläisturistien rooli ei Sinkon mukaan ole kovin suuri, näkyy heidän vaikutuksensa välillisesti myös ravintoloissa.

– Turistien suuri määrä vahvistaa yleistä elinvoimaa esimerkiksi työllistämällä paikallisia.

Ravintolabisneksessä Veli Sinkko on ollut mukana vuodesta 2012. Sinkko sanoo, että ravintolat saavat edelleen ihmiset liikkeelle, joskin digitaalisuus ja sosiaalinen media ovat kovia kilpailijoita. Sinkon periaate on, että hän tekee omaa juttuaan, eikä siitä tingi.

– Yksi asia, joka on meille todella tärkeää, on ravintolatilojen puhtaus ja siisteys.

Asiakkaat ovat jopa kiitelleet kesken illan wc:n puhtaudesta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut