Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämän seksin suosio kiihtyy vauhdilla Suomessa – "Innokkaimpia ovat 18–24-vuotiaat"

Yhä useampi suomalainen harrastaa sooloseksiä vähintään kerran viikossa, selviää seksivälineitä myyvän Kaalimato.comin tekemästä kyselystä.

Kerran viikossa suomalaisista masturboi nyt 41 prosenttia, kun vuotta aiemmin luku oli 35.

– Suomalaiset ovat intoutuneet tänä vuonna itsetyydytyksestä yhä enemmän. Sooloseksiin ryhdytään etenkin iltaisin rentoutumismielessä, tiedotteessa kerrotaan.

Innokkaimpia ovat 18–24-vuotiaat suomalaiset. Heistä lähes puolet tyydyttää itseään useamman kerran viikossa.

– Itsetyydytys on osa aktiivista seksielämää. Joillekin se on tapa kompensoida yhdyntöjä, ja osalle taas tapa tuottaa seksuaalista nautintoa itselleen yhdyntöjen ohella, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

Miehet ovat huomattavasti naisia aktiivisempia tyydyttämään itseään, sillä miehistä yli puolet (55 %) masturboi vähintään kerran viikossa, kun taas naisista näin toimii 27 prosenttia.

– Miesten seksuaalisuus on ollut huomattavasti pidempään hyväksyttyä ja se näkyy vielä tänäkin päivänä asenteissa, kasvatuksessa ja toiminnassa. Miehet aloittavat yleensä naisia nuorempana itsetyydytyksen ja he kokevat keskimäärin naisia enemmän seksuaalista halua, Lavikainen taustoittaa.