Kalevan Kisat ovat koko maakunnan tapahtuma: "Emme ole kateellisia toisillemme, jos vaikka Imatralla tapahtuu jotakin tai toisin päin"

LUM:n Mauri Auvinen (vas.) ja Tomi Sillanvuo (oik.) sekä Mirka Rahman Lappeenrannan kaupungilta pitävät tärkeänä eri tahojen yhteistyötä kisajärjestelyissä. Laura Mykkänen

Laura Mykkänen

Kalevan kisojen markkinoinnissa on mukana Etelä-Karjalan yhteismarkkinoinnin toteuttamisesta vastaava goSaimaa Oy. Tapahtumaa tukemassa on myös Lappeenrannan kaupunki, jonka tuella LUM haki kisoja vuonna 2016.

Yhteistyötä tahot tekevät erityisesti kisavieraiden majoituksen osalta. Yhteismarkkinointia on toteutettu kunkin tahon uutiskirjeissä, verkkosivuilla, infonäytöissä ja sosiaalisessa mediassa.

Lappeenrannan majoitustarjonnan ohella katse on suunnattava myös Imatralle ja lähikuntiin.

Oman kaupungin majoituskapasiteetti alkaa Lappeenrannan Kalevan kisojen pääsihteerin, LUM:n puheenjohtaja Mauri Auvisen mukaan olla käytetty.

– Keskustan hotellit ovat jo pitkään olleet täynnä.

Lappeenrannan kaupungin markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman toteaa, että Kalevan Kisat on merkityksellinen tapahtuma kaupungille.

Hän lisää, että kyseessä on koko maakunnan suurtapahtuma, jollaisia ei järjestetä usein. Tavoitteena onkin 20 000 kävijää.

Hänestä Kalevan Kisat on eteläkarjalaisille hieno mahdollisuus nauttia kisatunnelmassa ja kannustaa omia urheilijoita.

– Emme ole kateellisia toisillemme, jos vaikka Imatralla tapahtuu jotakin tai toisin päin.

– Ilman muuta yhteinen markkinointi on kaikkien etu, Auvinen lisää.

Kisojen ja LUM:n markkinointi- ja viestintävastaava Tomi Sillanvuo toteaa, että yhteistyö tiivistynee loppua kohden entisestään.

– On tärkeää, että kaupunki on mukana.

Kaupunki toimii laji-isäntänä kävely-kilpailussa sataman alueella.

Muuten tapahtuma keskittyy pääasiassa Kimpisen kentälle ja sen viereiselle kisatorille.

Lappeenranta esittelee kisoissa Greenreality -toimintaa, ja kaupungilla on myös oma vastaanotto Raatihuoneella.

Rahmanista on tärkeää näyttää kisoihin osallistuville, mitä muuta kaupungilla on tarjota. Aikaa tutustua kaupunkiin on päivisin ennen kisoja.

Sillanvuo muistuttaa, ettei kyse ole ainoastaan urheilukilpailuista, vaan tapahtumaan liittyy paljon muutakin. Perjantai-iltana kisavierailla on mahdollisuus osallistua kisaristeilylle M/S Camillalla.

– Ei ole tapahtumaa Lappeenrannassa ilman risteilyä, Rahman naurahtaa.

Lippujen myynti on LUM:n mukaan piristynyt hieman. Vilkkaimmillaan Auvinen ennustaa sen olevan heinäkuun lopulla.

Edelleen apukäsiä kaivattaisiin etenkin järjestyksenvalvontaan ja liikenteenohjaukseen. Tavoitteena on ollut saada 550–600 vapaaehtoista, mutta tällä hetkellä määrä on vasta 420.

– Tämä on valtava tapahtuma järjestää ja sen järjestelyissä kaupungillakin on liikunnan lisäksi muun muassa matkailu- ja tapahtumat sekä Greenreality-tiimit, Rahman toteaa.

Auvinen kertoo, että vapaaehtoisia tarvitaan myös tulevaisuutta ajatellen. Ajatuksena on, että kisoissa toimiminen houkuttelisi järjestämään tapahtumia myös jatkossa.

 – Aktiivit ikääntyvät eikä nuoria tahdo saada samassa suhteessa, Auvinen toteaa.

– On ainutlaatuinen kokemus olla vapaaehtoisena tällaisessa tapahtumassa. Voi kokea kisaviikonlopun, vaikka ei olisikaan niin kiinnostunut yleisurheilusta, Sillanvuo huomauttaa.

Kalevan Kisat Lappeenrannassa 1.–4.8.2019

Järjestäjänä on Lappeenrannan Urheilu-Miehet.

Markkinoinnissa on mukana goSaimaa ja yhteistyökumppanina Lappeenrannan kaupunki.

Tavoitteena on 20 000 kävijää.

Mukana on 40 lajia ja 700 urheilijaa.

Tapahtuma vaatisi ainakin 550 vapaaehtoista. Lisäapua tarvitaan edelleen, sillä kasassa on vasta reilu 400 vapaaehtoista.

TV:n välityksellä kilpailuja seuraa 2–3 miljoonaa ihmistä.

Lappeenrannassa kisat on järjestetty aiemmin vuosina 1962, 1980, 1997 ja 2007.

Lisätietoja www.kalevakisat.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu