Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finavian lentoasemilla 12,8 miljoonaa matkustajaa tammi-kesäkuussa – nämä ovat suosituimmat kohteet

Suomen suurimman kansainvälisen lentoaseman, Helsinki-Vantaan, kautta matkusti tammi-kesäkuussa 10,6 miljoonaa matkustajaa (+5,0 %). Verkostolentoasemilla matkustajien määrä nousi kokonaisuudessaan 2,2 miljoonaan (+0,3 %). Eniten matkustajien määrä kasvoi Rovaniemellä (+7,9 %), Turussa (+7,4 %) ja Helsinki-Vantaalla.

– Samaan aikaan, kun liikennemäärät kasvavat, teemme mittavia rakennus- ja kunnostustöitä Helsinki-Vantaan ohella Rovaniemellä ja Kittilässä. Se on monimutkainen yhtälö ympärivuorokautisessa toimintaympäristössä, mutta edellytys sille, että voimme varmistaa jatkossakin parhaat yhteydet Suomesta maailmalle. Huomionarvoista on, että lentoliikenteen kasvaessa olemme kasvaneet vastuullisesti. Kaikki Finavian 21 lentoasemaa ovat jo hiilineutraaleja, ja lentoasemilla käytetty sähkö on kokonaan uusiutuvaa, Finavian reittikehityksestä ja Helsinki-Vantaan lentoasemasta vastaava johtaja Joni Sundelin kertoo.

Vaihtomatkustuksen merkitys on edelleen suuri – kansainväliseltä lennolta Helsinki-Vantaalla toiselle kansainväliselle lennolle jatkavien matkustajien määrä on kasvanut 15,0 %. Eniten vaihtomatkustajia Helsinki-Vantaalla on Japanin, Saksan, Ruotsin ja Kiinan reiteillä.

Kesäkuussa Helsinki-Vantaalla tehtiin uusi ennätys kahden miljoonan kuukausittaisen matkustajan rajan ylityttyä. Kiireisimpänä kesäkuun vuorokautena lentomatkustajia oli noin 74 000, kun keskimäärin heitä oli tammi-kesäkuussa noin 58 000. Tammi-kesäkuussa Helsinki-Vantaan matkustajista 82 prosenttia, eli noin 8,7 miljoonaa matkustajaa lensi kansainvälisillä reittilennoilla.

Helsinki-Vantaan lentojen määrä kasvoi tammi-kesäkuussa 2,5 %, reitti- ja tilauslentoja oli noin 94 000. Finavian lentoasemilla oli noin 126 000 saapuvaa ja lähtevää reitti- ja tilauslentoa tammi-kesäkuussa (+0,7 %).

Matkustajien suosituimmat kohdemaat kaikilta Finavian lentoasemilta ovat olleet Saksa, Ruotsi ja Espanja. Verkostolentoasemien osalta eniten ulkomaanlentojen matkustajia oli Ruotsiin.