Piian äkkijarrutuksesta alkoi selviytymistarina, joka hakee vertaistaan – kuutostieltä vastasyntyneinä pelastetut kissanpennut saavat yhteisen kodin

Porvoon Tolkkisten kissatalosta kantautuu iloisia uutisia. Valtatie kuudelta toukokuun alussa löydetyt kissasisarukset Rocky ja Rambo ovat löytäneet uuden yhteisen kodin lähiseudulta.

Luovutuspäivä on vielä edessäpäin, sillä pennut luovutetaan vasta 12 viikon ikäisinä, elokuun 4. päivänä.

Pennuille oli tarjolla useampiakin ottajia, ovathan ne suloisia onnenpekkapentuja, jotka ovat nuoresta iästään huolimatta kokeneet kaikenlaista ja saaneet ihmisten sydämet puolelleen.

Niiden läsnäolossa on jotain hyvin rauhoittavaa. Väistämättä tulee miettineeksi, miten ihmeessä noin pienet kissimirrit selvisivät vastasyntyneinä emonsa menetyksestä ja löysivät uuden elämän seikkailtuaan valtatiellä.

– Tätä nykyä ne ovat sijaisemo Saaran kanssa, ja ovat oikein reippaita ja ihmisläheisiä tyyppejä. Ihan mainioita kavereita, kertoo Marjo Voutilainen Porvoon seudun eläinsuojeluyhdistyksestä.

– Harmi ettei niitä muita silloin löytynyt, eikä emoakaan. Hirveästihän niitä vapaaehtoisia silloin oli etsimässä muita pentuja ja emoa. Siitä isot kiitokset kaikille!

Valtatie kuudella toikkaroineen vastasyntyneen kissanpoikasen ja sen emon elämä oli päättyä lyhyeen. Onneksi kuitenkin kotimatkalla ollut Piia Rantala teki äkkipysähdyksen tien varteen.

– Loukkaantunut kissa raahautui tien yli. Toinen takajaloista ei toiminut ja toista silmää ei ollut, jos oikein näin. Jarrutin etten ajaisi sen yli. Sitten huomasin keskellä tietä kissanpennun, jonka otin syliini. Emokissa karkasi aidan läpi metsään, Rantala kertoi Uusimaalle.

Poliisi sai ilmoituksen pennusta, ja kuljetustehtävän saanut Loviisan poliisipartio nimesi yksinäisen selviytyjän Ramboksi. Myöhemmin lähistöltä löytyi vielä Rambon veli, joka nimettiin Rockyksi.

– Jos olet onnekas, lain vahva koura ottaa sinut suojaansa. Ja elämä kantaa, uuden mahdollisuuden antaa, Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistyksen Facebook-päivityksessä runoiltiin.

He olivat oikeassa. Elämä todellakin kantoi näitä onnekkaita, hellyttäviä pentuja.

Kissanpennut toimitettiin Loviisan kissatalon kautta Porvoon seudun eläinsuojeluyhdistykseen, jossa tarjolla oli Saara-niminen sijaisemo.

Rocky ja Rambo ovat olleet alusta alkaen neljävuotiaan Saaran hellässä hoidossa Tolkkisten kissatalossa.

– Saara rupesi heti huolehtimaan niistä. Kiitos pentujen pelastumisesta löytäjälle ja lukuisille etsijöille, Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistyksen sihteeri Jaana Juvonen kertoi Uusimaalle kissojen löytymisen aikaan.

Näistä onnekkaista kissanpennuista tuli median ja somen kautta kuuluisia ja rakastettuja pikku julkkiksia, joiden elämää tahdotaan seurata.

Seuraava elämänvaihe alkaa elokuun alussa, jolloin pennut muuttavat uuteen kotiinsa.

Kodin löytymisestä kissanpennuille kertoi ensin Uusimaa-lehti.

Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistys

Rockyn ja Rambon kasvua voi seurata somessa: Instagram @tolkkistenkissatalo. Kotia tarvitsevia kissoja voi tiedustella Tolkkisten kissatalon numerosta 040 486 7460 tai käymällä kissatalolla, osoitteessa Massakuja 1, iltaisin kello 18–19.

Tolkkisten kissatalon kissanpennut luovutetaan aikaisintaan 12-viikkoisina rokotettuina ja vain sisäkissoiksi tai vain valjaissa tai ulkotarhassa ulkoileviksi.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut