Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Galleria Pihaton säännöllinen toiminta käynnistyy elokuun lopulla – ensimmäisenä vuorossa yksi maan eturivitaiteilijoista

Galleria Pihaton ensimmäinen näyttely Kulttuuri- ja taidetila ry:n järjestelmänä on Maaria Märkälän Vähän lisää shampanjaa. Espoolainen Maaria Märkälä on maamme eturivin taiteilijoita ja määrittelee itsensä maisemamaalariksi.

Vuonna 1964 syntynyt taiteilija asuu Espoossa ja työskentelee Helsingissä ateljeessaan Kaapelitehtaalla. Märkälä toimi Suomen taidemaalariliiton puheenjohtajana vuosina 2008–2016.

Hän kuuluu myös Helsingin taiteilijaseuraan ja Espoon kuvataiteilijoihin. Urallaan hän on osallistunut kymmeniin näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla.

Märkälän teoksia voi luonnehtia abstrakteiksi, mutta ne kertovat kuitenkin vahvan ilmaisun avulla nähdystä ja koetusta luonnosta oman tarinansa.

– Näyttely Galleria Pihatossa on mielenkiintoinen mahdollisuus. Ympäristö on inspiroiva ja herättää positiivisia kokemuksia, kertoo Märkälä.

– Tulen mielelläni Lappeenrantaan, sillä täällä suunnalla on myös sukujuuriani, toteaa Märkälä.

Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoimen ja Kulttuuri- ja taidetila ry:n yhteistyössä ylläpitämä Galleria Pihatto on ympäri vuoden toimiva 160 neliömetrin kokoinen ammattitaiteen näyttely- ja tapahtumatila. Pihatto sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa Lappeen Pappilan alueella.

– Maarian Märkälän teokset tulevat luomaan Pihattoon hienon dialogin tilan kanssa, kertoo Anna Vilkuna, joka vastaa gallerian taiteellisista linjauksista.

– Märkälän teosten ekspressiivinen maalausote yhdistettynä värien kepeyteen ja maalauspinnan struktuuriin välittyy parhaiten itse nähtynä, Vilkuna jatkaa.

Näyttely avautuu yleisölle 29.8.2019 kello 11 ja jatkuu 19.9. saakka. Galleria Pihatto on avoinna keskiviikosta perjantaihin kello 17 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 11–15. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

– Haluamme kokeilla sunnuntaiaukioloa, sillä sitä on toivottu, kertoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Härkänen

– Pihatto on ulkoilukohteenakin loistava, joten toivomme loppukesän ja alkusyksyn pappilamiljöön houkuttelevan uutta yleisöä taiteen pariin, onhan näyttelyn sisällössä vahva viittaus maisemiin ja luontoon, Härkänen jatkaa.

Galleria Pihatto avautuu nyt säännölliseen näyttelytoimintaan, ja jatkossa tavoitteena ovat kuukausittain vaihtuvat näyttelyt. Taiteilijahaku syksyn ja ensi vuoden näyttelyihin on parhaillaan käynnissä.

Avausnäyttely antaa suuntaa ja myös nostaa odotuksia yhdistyksen ja gallerian toimintaan.

– Haluamme tuoda esille mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä taiteilijoita, mutta ennen kaikkea madaltaa kynnystä kohdata taide, Härkänen kertoo.

Päivitetty 24.7.2019 klo 15.48: korjattu näyttelyn nimi: Vielä vähän shampanjaa > Vähän lisää shampanjaa.