Hurja kuumuus vyöryy Suomeen viikonloppuna – jatkoksi on tulossa raju viileneminen

Kuvituskuva. wikimedia Commons

toimitus

Suomeen virtaa entistä lämpimämpää ilmaa Länsi-Euroopasta ja viikon lopulla lämpötila kohoaa monin paikoin 30 lämpöasteen yläpuolelle. Alkuviikolla koetaan mahdollisesti hyvinkin raju viileneminen.

Helteinen sää Suomessa jatkuu, kun korkeapaine vahvistuu loppuviikolla Fennoskandiaan.

Sää on laajalti aurinkoinen ja poutainen, paikallisia sade- tai ukkoskuuroja voi esiintyä lähinnä Lapissa.

Päivälämpötilat kohoavat torstaina ja perjantaina 25 ja 30 asteen välillä, paikoin etenkin lännessä jo 30 asteen yläpuolelle.

Yön alimmat lämpötilat ovat 15 asteen vaiheilla.

Lauantaina ja sunnuntaina ilmamassa on Suomessa kaikkein lämpimintä ja tuolloin lämpötilat kohoavat yleisesti 32–33 asteen vaiheille. Tämän hetken ennusteen mukaan Imatralla ja Lappeenrannassakin pyöritään 30 asteen paikkeilla.

Tässä yhteydessä myös yöt ovat lämpimiä, ja varsinkaan kaupungeissa lämpötila ei laske alle 20 asteen.

– Näin korkeat lämpötilat ovat Suomessa harvinaisia ja aiheuttavat ihmisille kovaa lämpörasitusta, joka on syytä ottaa jokapäiväisessä elämässä huomioon, muistuttaa ylimeteorologi Henri Nyman

Itään ja varsinkin pohjoiseen alkaa kuitenkin virrata Jäämereltä viileämpää ilmaa ja etenkin sunnuntai voi Itä- ja Pohjois-Lapissa olla jo kolea lämpötilojen jäädessä 10 ja 15 asteen välille.

Alkuviikolla kolea Jäämeren ilmamassa näyttäisi ennusteissa leviävän vähitellen koko maahan. Tämän toteutuessa päivälämpötilat jäävät pohjoisessa jopa alle 10 asteen ja etelässäkin 15 asteen vaiheille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu