Lappeenrannassa uusia lähiliikuntapaikkoja – monipuoliset ulkokuntosalit Lauritsalassa, Joutsenossa ja Leirissä

Ulkokuntosali Lauritsalassa. Pasi Koistinen

toimitus

Uudet ulkokuntosalit ovat valmistuneet. Säädettävillä painopakoilla varustetut ulkokuntosalilaitteet on asennettu Lauritsalan urheilukentälle, Joutsenon urheilukentälle sekä Leirin-Lentokentän ulkoilureitille, lähelle voitelukoppia.

Lappeenrannan kaupungin liikuntajohtaja Pasi Koistinen kertoo, että laitteilla on mahdollisuus tehdä monipuolisia lihaskuntoharjoituksia, esimerkiksi jalkakyykkyä, penkkipunnerrusta, vaakasoutua sekä leuanvetoa. Lähiliikuntapaikoilla edistetään kaupungin strategian mukaisesti asukkaiden hyvinvointia ja omatoimisuutta.

– Ulkokuntosalit ovat erityisesti aikuisille suunnattuja matalan kynnyksen liikuntapaikkoja. Laitteista löytyvät käyttöohjeet ja ne ovat maksutta kaikkien kuntalaisten käytössä.

Uudet liikuntapaikat ovat sisällöltään samanlaisia. Vastaavat saman varustetason ulkokuntosalit löytyvät myös ennestään Tervahaudanpuistosta sekä Kimpisestä.

Ulkokuntosalien rakentamisen taustalla on vuonna 2015 tehty laaja lähiliikuntapaikkaselvitys kehittämisehdotuksineen. Vuosittain kulttuuri- ja liikuntalautakunta päättää kyseisen vuoden liikuntapaikkarakentamisen kohteet.

– Kuntalaisilta tulee runsaasti toiveita liikuntapaikkojen suhteen ja ne toki otetaan huomioon. Tänä vuonna valmistui myös Lappeenrannan liikkumisohjelma Myö liikutaa, joka pohjautui asukaskyselyyn ja kuntalaisten kanssa toteutettuihin työpajoihin.

Koistisen mukaan kyselyssä kävi ilmi, että kuntalaiset kokivat maksuttomat ja lähellä olevat liikkumisen mahdollistavat olosuhteet tärkeimmiksi.

Seuraavaksi valmistuva lähiliikuntapaikka on Huhtiniemeen tulevat kuntoportaat entisen hyppyrin alastulorinteeseen.

– Periaatteena on, että liikuntapaikoille ei tarvitse varata vuoroja erikseen, vaan paikat ovat kaikkien liikkujien käytössä ja niissä voi myös tarvittaessa järjestää tapahtumia, Koistinen sanoo.

Isompien tapahtumien järjestämisen osalta tulee olla yhteydessä liikuntatoimen palvelupäällikkö Petri Ruotsalaiseen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu