Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viisi päivää joutsenolaisuuden juhlaa – markkinat, tanssia, pelejä, musiikkia...

Joutsenon 380-vuotisjuhlavuosi huipentuu 7.–11. elokuuta pidettäviin Joutseno-päiviin.

Päivät avataan keskiviikkona 7.8. Aholan Nuorisoseuran talolla. Hallitsevien nimikkohenkilöiden, rieskaemäntä Terttu Ahosen ja tulentalloja Matti Ahvosen, julistettua päivät avatuiksi alkavat Joutsenon pitäjän markkinat.

Myyntikojuista löytyy muun muassa puutöitä ja hunajaa sekä Joutsenon Kotiseutuyhdistyksen uusin julkaisu, Sotaa Joutsenossa 1918 -kirja.

Lapsille on luvassa leikkejä ja satuja.

Torstaina 8.8. ovat vuorossa lavatanssit Jänhiälän lavalla. Musiikista vastaa Jussi Seppänen ja Dominou ja järjestelyistä Eläkeliiton Joutsenon yhdistys.

Perjantaina 9.8. Karjala Kuula peluuttaa ja opastaa muun muassa petankin, mölkyn ja frisbeegolfin saloihin. Martikanpellon alakentällä on mahdollisuus kokeilla myös hevosenkengänheittoa.

Lauantaina 10.8. ennen pääjuhlan alkua paljastetaan Joutsenon kirkon pihalla Joutsenon pitäjäkivi. Tervehdyssanat lausuu kotiseutuneuvos Pertti Vuori ja Lappeenrannan kaupunginhallituksen Joutsenolle myöntämän pitäjä-nimityksen julistaa virallisesti käyttöön kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Kakkola Patsashankkeen on toteuttanut Lions Club Joutseno.

Kiven paljastuksen jälkeen juhlinta jatkuu torilla. Tilaisuuden tervehdyspuheen pitää Joutsenon lukion riemuylioppilas Mari Kiukas Riemuylioppilaat esittävät harvemmin kuullun Ilmari Savosen säveltämän ja Saara Sillanpään sanoittaman Joutsenon laulun.

Pääjuhlassa julkistetaan uuden rieskaemännän henkilöllisyys. Tulentallojan kausi jatkuu vielä vuoden.

Ohjelmassa on myös vuoden joutsenolainen -äänestyksen tuloksen julkistaminen, Nuorisoseuran Harmonikan kansantanssiryhmien esityksiä sekä Joutsenon Naislaulajien esitys.

Päivät päättyvät sunnuntain 11.8. perinnejumalanpalvelukseen, joka pidetään 1920-luvun kaavalla. Ennen jumalanpalvelusta vaelletaan vanhan joutsenolaisperinteen mukaisesti huntukiveltä kirkkoon ja vaihdetaan rieskoja kirkonmäellä.