Onko saldosi tänään eri kuin odotit? Tässä yleisimmät syyt veronpalautuksen viivästymiseen ja summan pienentymiseen

Ensimmäiset veronpalautukset maksettiin tänä vuonna jo heinäkuussa, jolloin palautuksia sai 157 000 ammatin- ja liikkeenharjoittajaa. Sauvo Jylhä

toimitus

Veronpalautuksille ei ole enää yhtä yhteistä maksupäivää. Uudistus hämmentää monia, joten verohallinto on julkaissut vastauksia eniten mietityttäviin kysymyksiin.

Suurin osa suomalaisista, saa veronpalautuksensa tänään 6. elokuuta tai 4. syyskuuta, viimeistään joulukuussa.

Veronpalautuksen maksupäivä riippuu siitä, milloin oma verotus päättyy. Verotus päättyy eri asiakkailla eri aikaan. Päättymispäivä näkyy verotuspäätöksestä ja verohallinnon ylläpitämästä OmaVero-verkkopalvelusta.

Jos veronpalautusta ei ole tullut tilillesi tänään tai summa on muuttunut ilmoitetusta, on syy todennäköisesti joku seuraavista.

Jos täydensit tai korjasit esitäytettyä veroilmoitusta, saat uuden verotuspäätöksen sen jälkeen, kun olemme käsitelleet ilmoittamasi tiedot. Veronpalautuksen määrä ja maksupäivä voivat silloin muuttua. Jos veronpalautuksesi maksupäivä on siirtynyt, näet siitä tiedon uudessa verotuspäätöksessä tai OmaVerossa. Uusi verotuspäätös saapuu lokakuun loppuun mennessä.

Puolisoiden verotus päättyy aina samaan aikaan. Jos puolisosi täydentää veroilmoitustaan, hänen oman verotuksensa lisäksi myös sinun verotuksesi päättymispäivä ja samoin veronpalautuksesi maksupäivä voivat muuttua.

Verohallinto voi saada verotukseen vaikuttavia tietoja myös esimerkiksi työantajaltasi. Saat myös silloin tiedon siitä, että verotuksesi valmistumispäivä ja samalla veronpalautuksesi maksupäivä siirtyy.

Veronpalautustasi käytetään verojesi maksamiseksi verotuksesi päättymispäivästä lähtien seuraavan kuun 4. päivään asti. Lue lisää veronpalautuksen käyttämisestä verojen maksuksi.

Ilmoittamasi tilinumero on väärä, tili on suljettu tai et ole ilmoittanut tilinumeroa ollenkaan. Lue lisää tilinumeron ilmoittamisesta: Mille tilille veronpalautus maksetaan?

Jos veronpalautus on alle 5 euroa, sitä ei makseta.

Olet unohtanut antaa veroilmoituksen (esim. arvonlisäveroilmoitus) tai ilmoituksissa on ollut olennaisia puutteita. Palautus maksetaan kun ilmoituspuutteet on korjattu.

Ulosottoviranomainen on käyttänyt veronpalautuksen ulosotossa olevien velkojesi maksuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu