Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

McDonald'sin paperipillikokeilu törmäsi ongelmiin Britanniassa – Suomen ravintoloissa kokeillaan paljon yksinkertaisempaa konstia

Pikaruokaketju McDonald'sin pyrkimys vähentää muovijätettä on törmannyt ongelmiin Britanniassa ja Irlannissa. Ketju vaihtoi viime syksynä muovipillit paperisiin pilleihin ympäristösyistä. Nyt on kuitenkin paljastunut, että paperipillit eivät sovi kierrätettäviksi niiden paksun materiaalin takia.

Aiemmin ravintolat käyttävät muovipillejä, jotka olivat kierrätyskelpoisia. Asiasta uutisoi muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC

Paperipillien vastaanotto on ollut muutenkin kriittinen. Asiakkaiden mukaan pillit tahtovat hapertua juomissa ja etenkin pirtelöiden juominen on hankalaa. McDonald's kertoo etsivänsä parhaillaan uutta ratkaisu pillipulmaan.

Suomen McDonald's-ravintoloita ongelma ei koske.

Suomessa ketju on ottanut viestintäjohtaja Heli Ryhäsen mukaan testiin yksinkertaisemman konstin jätteen vähentämiseksi.

– Suomessa ravintoloitamme on ohjeistettu kysymään asiakkailta haluavatko he pillin vai eivät. Tämä ohjeistus on otettu käyttöön vastikään, eikä vielä tiedetä tarkkaan miten se vaikuttaa. Tuntuma kuitenkin on, että moni asiakas sanoo, ettei tarvitse pilliä, Ryhänen kertoo.

Ryhäsen mukaan Suomen McDonald'sissa seurataan myös muista maista saatavia kokemuksia.

– Mikäli siellä löydetään jokin toimiva keino, voidaan se tuoda Suomeenkin.

Ryhäsen mukaan McDonald's-ravintoloiden keittiöissä Suomessa syntyvästä jätteestä saadaan kiertoon noin 70 prosenttia. Alumiinia ja muovia ravintolakeittiöt kierrättävät ketjun takaisin jakelukeskukseen.

Ruokakääreistä syntyvä jäte menee kunnalliseen jätehuoltoon.

– Riippuu siten kuntien jätehuollon järjestämisestä, miten tämä jäte käsitellään, Ryhänen toteaa.