Kosken koulun piha-alue pienentynyt rakennustöiden vuoksi – pihaa kehitetään syksyn aikana

Kosken koulu/Arkistokuva. Tuija Horttanainen

toimitus

Torstaina koululaiset pääsevät aloittamaan lukuvuoden Kosken koulukeskuksessa uusissa moduuleissa.

─ Uuden moduulin rakentamisprojekti on edennyt aikataulussa. Koulua on kalustettu ja varustettu viime päivinä, projektipäällikkö Mari Routti kertoo.

Oppilaita ja henkilökuntaa varten on tehty turvallinen kulkureitti Lyseolta uudelle moduulille. Työmaa-alue aidataan torstaihin mennessä. Koulukellonkujan kevyen liikenteen väylästä on aidalla erotettu osa työmaaliikennettä varten, joka tapahtuu Sulkukujan kautta.

Vanhan koulun purkaminen on edennyt lähes alkuperäisessä aikataulussa, mutta viimeiset purkutyöt tehdään vielä elokuun puolella.

Uuden moduulin läheisyydessä oleva piha-alue viimeistellään tällä viikolla. Tarkoitus on, että piha-aluetta voidaan syksyn aikana vielä kehittää, kun saadaan käyttökokemuksia koulun alettua. Rajoitteena on piha-alueen pienentynyt koko.

Pääkoulun rakentaminen alkaa näillä näkymin loka–marraskuun aikana ja se otetaan käyttöön elokuussa 2021. Kahden seuraavan lukuvuoden toiminta työmaan ympärillä palkitaan sitten uudella, upealla koululla – samoin kuin Vuoksenniskalla on tapahtunut.

Projektipäällikkönä puolitoista vuotta toiminut Mari Routti siirtyy toisen työnantajan palvelukseen 12.8. Uuden koulun rakennuttamisprojektista vastaa Ari Lattu Mitra Imatran Rakennuttaja Oy:stä (p. 05-2352825).

Imatran kaupungin osalta yhdyshenkilönä toimii jatkossa tarpeen mukaan projektikoordinaattori Heidi Tamminen (p. 020 6175848).

Kommentoi

Palvelut