Lappeenrannan kaupunginorkesteri konsertoi Viipurissa – solistina sopraano Angelika Klas

Lappeenrannan kaupunginorkesteri. Lappeenrannan kaupunki

toimitus

Lappeenrannan kaupunginorkesteri konsertoi perjantaina 23.8.2019 kello 15 Dom Kultura-salissa Viipurissa Ystävyyskaupunki -konsertin merkeissä.

Orkesteria johtaa taiteellinen johtaja kapellimestari Vytautas Lukočius ja solistina laulaa sopraano Angelika Klas Konsertin ohjelmassa kuullaan Sibeliusta, Piazzollaa, Merikantoa ja venäläisiä sävelmiä.

Angelika Klas tunnetaan yhtenä Suomen karismaattisimmista ja valloittavimmista laulajasolisteista. Hän on esiintynyt laajalti niin Suomessa kuin ulkomaillakin Savonlinnan Oopperajuhlilta Helsingin juhlaviikoille sekä useissa ooppera- ja operettiproduktioissa niin koti- kuin ulkomaisissakin oopperataloissa.

Klas aloitti lauluopinnot Turussa Turun konservatoriossa ja opiskeli myöhemmin Sibelius-Akatemiassa, josta valmistui vuonna 2002. Lisäksi Klas on opiskellut Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa.

Hän poikkeuksellisen monipuolinen taiteilija, jonka ohjelmisto ulottuu ooppera- ja kamarimusiikista musikaali- ja näyttämömusiikkiin. Hänet tunnetaan erityisesti Astor Piazzollan ja argentiinalaisen tangon taiturillisena tulkkina.

Vytautas Lukočius on valmistutunut sekä Vilnan konservatoriosta pianistina ja kapellimestarina että Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalta, jossa hänen opettajanaan on ollut mm. akateemikko Jorma Panula.

Lukočius on opiskellut myös Moskovan Tshaikovski-konservatoriossa. Vuonna 2006 Lukocius voitti 3. kansainvälisen Jorma Panula -kapellimestarikilpailun.

Hän on johtanut lähes kaikkia suomalaisia ammattiorkestereita sekä toiminut Liettuan valtiollisen sinfoniaorkesterin ja Klaijpeidan -teatterin kapellimestarina. Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana hän aloitti vuonna 2016 ja vuodesta 2020 hän siirtyy orkesterin päävierailijaksi.

Lappeenrannan kaupunginorkesterin juuret ulottuvat 110 vuoden taakse. Lappeenrannan Musiikinystäväin yhdistys perustettiin 1909 ja se kokosi hetimmiten orkesterin.

Uusi nousu alkoi 1940-luvun lopulla. Silloin kapellimestareina olivat mm. Martti Similä ja Jouko Tolonen

Mauri Hannikaisen kaudella orkesterista tuli täyskunnallinen ammattiorkesteri vuonna 1980.

Orkesteri konsertoi vuosittain lähes 70 eri konsertilla, ja se on tullut valtakunnallisesti tunnetuksi Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen finaaliorkesterina.

Orkesteri laajenee yhteistyössä Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa Saimaa Sinfoniettaksi. Lappeenrannan kaupunginorkesteri on esiintynyt useita kertoja Pietarissa ja eri festivaaleilla mm. Unkarissa, Liettuassa, Saksassa ja Virossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu