Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tänään se tapahtui: McDonald's-ravintoloissa tehtiin muutos, jota ketju kehui jo kesällä – "Asiakkaamme ymmärsivät halumme"

Suomen McDonald’s-ravintoloissa ei enää jaeta pillejä automaattisesti asiakkaiden kylmiin juomiin.

Pillit poistettiin kaikkien ravintoloiden saleista torstaina. Muutoksen tavoitteena on vähentää pilleistä tulevaa muoviroskan määrää.

McDonald’s on testannut pillittömyyttä viidessä ravintolassa. Suomen McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen kertoi aiemmin kesällä, että asiakkailta on saatu myönteistä palautetta.

Nyt Ryhänen kertoo, että pillien käyttö väheni kokeilun ansiosta keskimäärin 30 prosenttia.

Britanniassa McDonald's on yrittänyt korvata muovipillejä pahvisilla, mutta tämä kokeilu ei onnistunut, kun pahviset pillit eivät kestäneet kunnolla nestettä.

Suomessa testattu yksinkertaisempi konsti on todettu toimivammaksi.

– Meidän ensisijaisena tavoitteenamme on vähentää pillien käyttöä ravintoloissamme, riippumatta siitä ovatko pillit muovisia vai pahvisia, sanoo viestintäjohtaja Heli Ryhänen tiedotteessa.

– Asiakkaamme ymmärsivät halumme vähentää muovin käyttöä ja ottivat kokeilun hyvin vastaan.

Salissa ruokaileva asiakas saa jatkossakin juomaansa pillin pyytämällä. Pillit tulevat mukaan myös kotiinkuljetus- ja autokaistatilauksiin.

Mäkkärin kanssa kilpaileva Burger King -ketju poisti mukien kannet ja pillit vuosi sitten kesällä. Hesburger puolestaan siirtyi käytäntöön viime vuodenvaihteessa.