Ohjaamon syksyssä tapahtuu: opiskelijoiden iltoja, kierrätystä, jännittäjä-ryhmää ja teema-kahvilaa

Kuvituskuva. Arkisto/Heli Koivuniemi

toimitus

Ohjaamo Lappeenrannassa tapahtuu taas syksyn aikana paljon. Torstaina 28.8. vietettyyn avointen ovien tapahtumaan osallistui yli 400 kävijää.

Ohjaamo on palvelupiste, joka tarjoaa neuvontaa, tietoa ja tukea alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Neuvoa voi tulla kysymään esimerkiksi työhön, koulutukseen ja arjenhallintaan liittyvissä asioissa.

– Moni tekee ohjaamossa työhakemuksia, kouluhakemuksia, selvittää omia etuuksiaan tai pohtia mistä voisi löytää itselle uuden harrastuksen, Ohjaamokoordinaattori Jenna Ahlberg kertoo.

Opiskelijoiden Ohjaamo alkaa pyörimään torstaisin 5.9. alkaen kello 16–20 Ohjaamo Lappeenrannan tiloissa. Toiminta on tarkoitettu kaikille 18–29-vuotiaille opiskelijoille.

Iltoihin on aina järjestetty jotakin yhteistä tekemistä, jonka sisältöön osallistujilla on mahdollisuus itse vaikuttaa. Kaikki tekeminen on kuitenkin täysin vapaaehtoista eikä osallistuminen Opiskelijoiden Ohjaamoon vaadi pitempiaikaista sitoutumista.

– Opiskelijoiden Ohjaamoon voi hyvin tulla vain tapaamaan toisia opiskelijoita ja saada tätä kautta uusia tuttavuuksia. Ei ennakkoilmoittautumista, vaan paikalle voi saapua aukiolojen puitteissa, Ahlberg tarkentaa.

Ohjaamolle voi tuoda 2.–12.9. itselle tarpeettomia, ehjiä ja toimivia kodin tarvikkeita, kuten astioita, pyyhkeitä, vuodevaatteita, pieniä kodinkoneita: esimerkiksi kahvin- ja vedenkeittimiä ja leivänpaahtimia.

16.–26.9. Nuoret ja nuoret aikuiset voivat hakea lahjoitettuja tavaroita itselle.

– Viime vuonna kierrätystoria kokeiltiin ensimmäisen kerran ja se sai hyvän vastaanoton. Tavaroita lahjoitettiin paljon ja nuoret kävivät tavaroita hakemassa, Ahlberg iloitsee.

Tavara siis liikkui hyvin.

– Lahjoittajat pitivät siitä, että tavarat menivät nuorilla oikeasti käyttöön ja tarpeeseen. Moni omaan kotiin muuttanut opiskelijat nouti tavaroita ja oli äärimmäisen onnellinen lahjoitetusta tavarasta.

Ohjaamon kierrätystori ottaa vastaan tavaraa 2.–12.9. maanantaista torstaihin kello 12–16. Tavaroiden nouto on 16.–26.9. ma–to kello 12–16.

Ohjaamon jännittäjä-ryhmä alkaa lokakuussa 2.10.. Ryhmä on tarkoitettu 18–29-vuotiaille nuorille aikuisille, jotka kaipaavat rohkaisua eri tilanteisiin sekä keinoja selviytyä jännittävistä tilanteista.

– Viime keväänä oli ensimmäinen jännittäjäryhmä, joka koettiin hyväksi toimintatavaksi. Ja osallistua ryhmään löytyi, Ahlberg kertoo.

Jännittäjäryhmään voi ilmoittautua ohjaamo nuorisotyöntekijä Ella Koivurannalle, ella.koivuranta@lappeenranta.fi

ONNI-cafe on avoin, teemallinen kahvila kaikille ohjaamon kävijöille, joka järjestetään kerran kuussa torstaisin kello 13–15 välillä.

Paikalle saa tulla omien aikataulujen mukaan tarkoituksella tai vahingossa ja paikalla olla vaikka 5 minuuttia tai kaksi tuntia.

Ensimmäisen kerran teemana on hyvinvointi ja seksuaalisuus.

– Näistä ja monista muista Ohjaamo Lappeenrannan toiminnoista löytää lisätietoa Lappeenrannan kaupungin nettisivuilta www.lappeenranta.fi/ohjaamo sekä Ohjaamo Lappeenrannan facebook- ja instagram-sivuilta, Jenna Ahlberg muistuttaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää