LM: Postin pomoja odottaa 2x-bonus jouluna – ”Palkitsemisohjelman piirissä on muitakin kuin ylintä johtoa"

Jari Pietiläinen

Postin ylin johto saattaa saada tulevan joulun alla erityisen 2X-bonuksen, jonka suuruus on minimissään 12 prosenttia ja maksimissaan jopa 60 prosenttia vuosipalkasta. Asiasta kertoo Lännen Media

Kyseinen kannustin otetaan käyttöön, mikäli Postin tavoitteet täyttyvät. Sillä katetaan yhtiön mukaan kahden muun kannustinohjelman "siirtymävaihe".

2X-kannustimella on Postissa kaksi mittaria, joiden toteutumista on seurattu joulukuussa 2018 ja tämän vuoden kesäkuussa. Kyse on konsernin oikaistusta tuloksesta ja asiakastyytyväisyydessä.

Postin viestintäpäällikkö Anniina Kajasviita korostaa, että 2X- palkitsemisohjelman piirissä on muitakin kuin ylintä johtoa. Hän ei kuitenkaan tarkenna, ketkä ovat bonusohjelman piirissä. Posti ei kerro, ovatko bonusohjelman tavoitteet täyttyneet ja onko 2X-bonus menossa maksuun.

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen on luvannut jo aiemmin luopua kahden kuukauden peruspalkastaan, joka on 92 000 euroa.

Malinen tienasi viime vuonna 987 764 euroa, joka tarkoittaa 82 313 euron kuukausiansiota. Malisen ansioissa oli mukana bonuksia ja kannustinpalkkioita yhteensä 376 841 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu