Imatran poliisiaseman lupapalveluiden aukioloaikaa supistetaan

Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo / arkisto

toimitus

Kaakkois-Suomen poliisilaitos on päättänyt rajoittaa Imatran poliisiaseman lupapalvelujen aukioloaikoja. Lupapalvelut ovat avoinna 23.9.2019 lähtien kahtena päivänä viikossa; tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 9.00 – 12.00 ja 13.00 - 16.15. Lupapalvelut ovat siihen asti avoinna kaikkina arkipäivinä.

Aukioloaikojen rajoittamisen syynä ovat poliisin henkilöstöresurssitarpeet. Imatran poliisiaseman lupapalveluita rajoittamalla pystytään turvaamaan lupapalveluiden saatavuus viivytyksettä lupamääriltään suuremmalla Lappeenrannan poliisiasemalla ja myös muilla Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen poliisiasemilla. Imatralla luvan hakeminen onnistuu edelleen kaikissa poliisin lupalajeissa.

Vastaavanlainen lupapalveluiden saatavuuden rajoittaminen on tehty aikaisemmin Haminan poliisiaseman kohdalla hyvin kokemuksin. Palvelutason heikennys kohdistuu nyt myös Imatran poliisiasemaan, koska lupamäärät mahdollistavat tämän. Samalla Imatralla turvataan näillä järjestelyillä vähintäänkin tyydyttävä palvelutaso.

Etelä-Karjalan lupayksikön johtaja, lupapäällikkö Minna Lifländer kertoo, että kysymyksessä on yhden vuoden mittainen kokeilu, jonka avulla lupapalvelujen henkilöstöresursseja kohdennetaan muihin lupahallinnon tehtäviin, kuten määrällisesti lisääntyneeseen lupavalvontaan.

– Imatralta katsoen lähin poliisin lupapalvelupiste sijaitsee Lappeenrannassa, jossa lupapalvelut ovat jatkossakin avoinna joka arkipäivä. Poliisi kannustaa käyttämään sähköisiä lupapalveluja, jotka ovat saatavilla mihin vuorokauden aikaan tahansa, kertoo Lifländer.

Esitetty muutos toteutetaan aluksi kokeiluna 23.9.2019 alkaen yhden vuoden ajan ja muutoksen vaikutusten seurannan jälkeen päätetään jatkotoimista. Poliisilaitos on kuullut asiaa valmistellessaan Imatran kaupunkia, Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden kuntia sekä Etelä-Karjalan liittoa.

Lupapalveluiden uudet aukioloajat koskevat myös löytötavarapalveluita.

Kommentoi

Palvelut