Imatran kaupunki käynnistää mittavat talouden sopeutustoimet – kaikki keinot otetaan käyttöön, jopa 40 vakituista palvelussuhdetta voi päättyä

toimitus

Imatran kaupunginhallitus on päättänyt tänään tiistaina 10.9. käynnistää välittömästi kaupungin talouden tasapainotuksen edellyttämät sopeutustoimenpiteet ja kokonaisvaltaisen palvelurakenteen uudistuksen, joka pitää sisällä myös henkilöstörakennetta koskevat tarvittavat toimenpiteet.

– Tässä taloustilanteessa meidän on otettava kaikki keinot käyttöön, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen (kok.) sanoo.

Edellä kuvattujen sopeutusten toteuttamisen edellyttämät koko kaupungin henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut käynnistetään välittömästi.

Talouden tasapainotustarve on 5,2 miljoonaa euroa. Toimintojen sopeutuksilla, mukaan lukien henkilöstörakenteen muutoksilla, tulee saavuttaa talousarviovuodelle 2020 vähintään 1,6 miljoonan euron säästöt.

– Henkilöstöä koskevat sopeutustoimet voivat sisältää osa-aikaistuksia, lomautuksia, irtisanomisia ja muita palvelussuhteen muutoksia siten, että sopeutustoimet voivat johtaa enintään 40 henkilön vakituisen palvelussuhteen päättymiseen, kaupunginjohtaja Kai Roslakka sanoo.

Palvelurakenteiden uudistamisessa otetaan huomioon kaupunginhallituksen aiemmin käynnistämät kehittämisprojektit sekä muut toimintojen ja palvelujen uudelleenorganisoinnin mahdollisuudet.

Lisäksi kaupunginhallitus edellyttää, että samalla käynnistetään konsernitasoinen kokonaistarkastelu ja ohjeistaa konserniyhtiöitään omalta osaltaan toteuttamaan konsernitasoiseen tarkasteluun perustuvat sopeutustoimet.

Tämä pitää sisällään kaupunkikonsernin eri kiinteistöjen kehittämisohjelman päivityksen, joka tulee saattaa kaupunginhallitukselle vahvistettavaksi 7.10.2019 mennessä.

– Nämä ratkaisut eivät tule olemaan helppoja, mutta kaupunginhallitus on varma, että toimenpiteet ovat nyt välttämättömiä, Helminen toteaa.

– Tavoitteena tulee olla niukemmista resursseista huolimatta toteuttaa nykyistä tehokkaammin ja vaikuttavammin erityisesti kaupungin elinvoimaisuuden vahvistamista tukevia toimenpiteitä, apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino korostaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu