"Maa ei pelastu työssäkäyvien köyhien määrää lisäämällä" – Antti Rinteen postilausunnosta repesi riita

Kuvituskuva. JOHANNA ERJONSALO

Jukka Hämäläinen

Posti ja logistiikka-alan unioni PAU ei innostu pääministeri Antti Rinteen (sd.) ehdotuksesta helpottaa postilaisten kaavailtuja palkanalennuksia tuntuvalla kertakorvauksella

– Posti on pitkään hakenut palkanalennuksia palkkoihin ja yhtä kauan PAU on taistellut niitä vastaan ja taistelee jatkossakin, ammattiliitto toteaa Twitterissä.

– Tämä maa ei pelastu työssäkäyvien köyhien määrää lisäämällä. Kertakorvaus ei ole ratkaisu tähän asiaan, PAU paaluttaa.

Palvelualan työnantajien Palta ei halua ottaa kantaa Rinteen julkituloon, sillä alan työehtoneuvottelut ovat vasta käynnistyneet.

– Myös Postin palveluilta odotetaan nopeutta, joustavuutta ja kilpailukykyistä hintaa. Siksi neuvotteluissa on löydettävä rakenteellisia muutoksia, jotta töitä olisi myös jatkossa, Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto toteaa.

PAUn ja Paltan neuvottelut viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksesta käynnistyivät maanantaina. Ennen neuvottelujen alkua julkisuuteen nousi pakettilajittelijoiden tilanne, kun Posti siirsi heidät liikkeenluovutuksessa Posti Palvelut Oy:hyn tarkoituksenaan soveltaa heihin aiempaa halvempaa työehtosopimusta.

Neuvotteluissa Palta katsoo, ettei sillä ole mahdollisuutta neuvotella näiden 700 henkilön osalta, koska Posti Palvelut Oy ei ole sen jäsen.

Posti on laajentamassa palkanalennuksia jopa 8 000 postilaiselle, paljasti Helsingin Sanomat keskiviikkoaamuna. Heistä ainakin osan työnantajaa Palta mahdollisesti edustaa.

PAU edellyttää, että myös pakettilajittelijoiden työehdot tulevat tes-neuvotteluiden piiriin. Neuvottelujen on määrä jatkua 26. syyskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu